Cătălina Mănoiu
2284 vizualizări 19 dec 2016

„Azi am avut deja o primă discuţie, dar încă nu am ajuns la o concluzie finală, ceva ce poate fi prezentată opiniei publice. Urmează (să avem o discuţie-n.r.) şi mâine şi poimâne dacă este nevoie, până când vom ajunge la o concluzie comună sau nu vom ajunge'', a afirmat liderul UDMR, întrebat dacă a discutat despre colaborarea cu PSD-ALDE.

Kelemen Hunor a exclus o colaborare guvernamentală, afirmând că PSD-ALDE au deja o coaliţie formată.

„Nu, despre guvern nu vorbim. Ei au o coaliţie formată, un acord politic semnat, o majoritate asigurată. Vorbim doar despre o colaborare parlamentară punctuală şi atât, nu de altceva. Dacă ar fi fost vorba despre guvern, atunci semnam şi noi un acord de coaliţie. Nu se poate discuta şi nici nu trebuie să discutăm despre altceva decât despre o colaborare parlamentară pe anumite teme, subiecte, proiecte importante pentru fiecare cetăţean, dar guvernarea, exclus în acest moment'', a mai spus Kelemen Hunor.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat luni, după ce a semnat împreună cu co-preşedinţii ALDE protocolul de constituire a coaliţiei de guvernare PSD-ALDE, că va exista o întrevedere şi cu UDMR pentru a discuta despre realizarea unui protocol de colaborare şi susţinere parlamentară.

Citește și: