Gandul.info
Mihaela Gidei
1127 vizualizări 27 nov 2017

„Eu nu am primit sesizări despre Tel Drum. Nici nu era treaba mea să mă informeze pe mine SRI sau cine făcea informări despre Tel Drum. A existat un moment în 2011 şi este plină presa de la acea vreme de declaraţiile mele în care am dat exemplul de la Teleorman de proiect finanţat din fonduri europene care urma să aibă corecţii financiare. Acestea însemnau că se încălcaseră nişte reguli privind legislaţia de finanţare a proiectelor pe fonduri europene şi se aplicau corecţii. Adică autoritatea contractantă, beneficiarul, trebuia să plătească un procent din proiect din buzunarul propriu. Nu mai plăteam din fonduri europene. Adică nu era nimic penal. A fost un astfel de caz în 2011, la Tel Drum - la CJ Teleorman, de fapt, un proiect pe care-l lucra Tel Drum”, a declarat Elena Udrea.

Fostul ministru a mai spus că, în anul 2011, situaţia de la Teleorman a fost folosită şi politic, „înfierând” neregulile constatate, nefiind însă penale.

„Noi am folosit şi politic situaţia de la Teleorman, am vorbit despre ea, am infierat cu mânie proletară adversarul politic de la CJ Teleorman pentru că acolo urma să aplicăm corecţii. Nu era nimic penal, nu constatam lucruri penale. Banii nu erau recuperaţi, ci nu se mai plăteau. (...) Corecţii s-au aplicat şi la CJ Teleorman şi în toate cazurile. Guvernul a luat decizia ca banii care urmau să fie plătiţi din bugetul local să fie de fapt plătiţi de la bugetul de stat. (....) Existau suspiciuni, cel puţin la nivel politic declarativ, eu tot timpul am făcut astfel de speculaţii referitoare la Tel Drum. N-am avut niciodată dovada că Tel Drum ar aparţine lui Liviu Dragnea. Dar speculaţii din punct de vedere politic, pentru că era adversar, am făcut. Am recunoscut că am încercat să aflu prin angajaţii ministerului, prin colegi de partid dacă există vreo dovadă că această firmă îi aparţine lui Liviu Dragnea pentru că ne-ar fi ajutat foarte mult politic să ieşim şi să spunem că Liviu Dragnea are Tel Drum. Nu am găsit nicio astfel de dovadă. Am aflat că era cu acţiuni la purtător şi nu se putea proba”, a mai spus sursa citată.

Elena Udrea a fost prezentă, luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), unde a avut loc un nou termen în procesul dosarului „Gala Bute”. Fostul ministru al Turismului a fost condamnat, în luna martie, la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu, însă decizia a fost atacată, în prezent judecându-se apelul.

Citește și: