9211 vizualizări 30 dec 2012

Friptura de porc şi gogoşile vor face diferenţa la masa de Revelion a lui Adrian Năstase din Penitenciarul Jilava la final de an. Masa festivă nu va fi servită însă seara, pentru deţinuţi, ci la prânz, cina dinainte de miezul nopţii urmând să includă doar nişte cartofi franţuzeşti, a explicat pentru gândul subcomisarul Cristi Micu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului.

Citeşte şi MESAJE de ANUL NOU dintr-o lume dispărută: cadoul dezgropat la rădăcina Casei Poporului


"Ciorbă de purcel, piure cu friptură la grătar, murături asortate şi gogoşi la desert". Este inventarul meniului făcut de subcomisarul Micu pentru prânzul festiv de la Jilava. "Prânzul este masa de Revelion în penitenciar, pentru că deţinuţii au şi friptură la grătar, în mod excepţional. În alte zile nu au", explică subcomisarul.

Pentru alte delicatese, Adrian Năstase are însă varianta pachetului de acasă, primit de Crăciun. "În luna decembrie, dacă deţinuţii nu au primit o sacţiune în acest sens, pot primi pachetul lunar de drept, care include 20 de litri de apă, suc, fără alcool, şi încă două pachete: de Ziua Naţională, de 1 Decembrie, şi la una din sărbătorile religioase importante - un Pachet de Crăciun, dacă nu şi l-au luat de Paşte", mai spune purtătorul de cuvânt de la Jilava.

Pentru Adrian Năstase acesta este primul sfârşit de an pe care şi-l petrece în închisoare.

Citește și: