Diana Grigore
988 vizualizări 11 oct 2018

„Eu cred că au făcut cel puţin două greşeli. Prima pentru că decizia foarte corectă de a lăsa fiecare coleg să voteze aşa cum doreşte după prorpia conşiinţă a fost luată de conducerea partidului, nu a fost luată de o persoană. Cine a dorit să meargă la vot a votat. Eu am fost şi am votat pentru, adică da. Nu mi-a spus nimeni să mă duc sau să nu mă duc. Pe de altă parte şi momentul a fost nefericit, pentru că presiunea era pe cei care votau”, a afirmat fostul co-preşedinte PNL, Vasile Blaga, în Parlament.

Întrebat dacă scandalul din interiorul PNL a afectat partidul, acesta a răspuns că da, însă nu se poate vorbi despre sancţiuni.

„Nu pot să spun că nu (a afectat conducerea partidului-n.r) Da, sigur... dispute interne de acest gen...Eu întotdeauna am insistat în permanenţă ca orice discuţie de orice fel să fie discutate în şedinţă. Atunci minoritatea se supune majorităţii. Fiecare îşi asumă. Nu cred că trebuie vorbit de sancţiuni”, a adăugat Vasile Blaga.

De asemenea, fostul co-preşedinte al PNL a susţinut că se consideră competent pentru a deveni europarlamentar din partea PNL, deoarece are experienţă.

„Eu cred că voi putea contribui în grupul PPE la destule lucruri bune pentru România din zona în care mă pricep, evident, tot ce înseamnă parcursul pe care l-am avut în Schengen. Nu cred că sunt prea mulţi oameni care au conexiuni la Bruxelles, cu cei cu care am negociat la momentul respectiv. Partidul va hotărâ mai departe”, a conchis Blaga.

Despre candidaţii PNL care s-au înscris pentru alegerile europarlamentare, Vasile Blaga a răspuns: „Eu cred că sunt oameni cu foarte multă experienţă, care pot spune multe lucruri la Bruxelles”.

Printre cei care s-au înscris pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare se numără Vasile Blaga, Crin Antonescu sau Mircea Hava.

Liberalii Alina Gorghiu, Adriana Săftoiu, Mihai Voicu, Iulia Scântei, Mara Calista, Cezar Preda şi Cătălin Predoiu au postat duminică seara, pe Facebook, un mesaj comun împotriva conducerii PNL, despre care spune că dezbină şi propune o politică retrogradă.

"Conducerea PNL a aruncat partidul într-o nouă aventură şi către un nou eşec politic care ne-a rupt de 70% din electoratul liberal. Conducerea PNL nu uneşte, ci dezbină. Nu modernizează, ci propune o politică retrogradă. #ajunge", se arată în mesaj.

Citește și: