Departamentul Politic
Departamentul Corespondenţi
3286 vizualizări 1 sep 2018

20:30 Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat sâmbătă, la plecarea de la şedinţa CEx al PSD de la Neptun, că nu este de acord cu supărarea Gabrielei Firea la adresa lui Carmen Dan, dar o înţelege şi a acuzat presa că a redat greşit unele declaraţii din care ar fi reieşit că este acuzat prefectul, adică omul apropiat de Firea.

"S-a dedus, într-o anumită parte a presei că ce a spus Carmen Dan înseamnă o acuzare a prefectului Capitalei. Carmen Dan a citat din nou azi, a spus din regulamente şi legi. Niciodată că are vreo vinovăţie prefectul. De partea presei era a aruncat pe prefect, deci omul lui Gabi Firea, deci ea are o problemă. Nici vorbă de aşa ceva. Nu sunt de acord cu ea, dar îi înţeleg supărarea", a explicat Dragnea.

Întrebat de afirmaţia primarului Capitalei, potrivit căreia ”nu prea a primit sprijin” din partea Guvernului şi că foşti miniştri i-au spus că nu au fost lăsaţi de Liviu Dragnea ”să facă ceva corect pentru bucureşteni”, liderul PSD a răspuns: "Asta m-a durut. Nu e adevarat".

”A fost o solicitare ca noi să aprobăm demiterea prefectului Capitalei în CEx. I-am rugat pe colegi să înţeleagă că nu pot fi de acord cu această solicitare, pentru prefectul nu reprezintă o funcţie politică. Comitetul Executiv Naţional al unui partid nu poate decide aşa ceva. I-am solicitat doamnei Dăncilă ca împreună cu ministrul de Interne, cu primarii de sectoare şi cu primarul Capitalei, dacă se va reuşi să se facă un dialog, să se facă o analiză”, a declarat Liviu Dragnea.

El preciază că discuţia despre prefectul Capitalei a durat cam mult: ”Nu cred că un prefect, chiar dacă este al Capitalei, e atât de important, încât în PSD să avem o discuţie de trei ore. După părerea mea, e cam mult pentru un prefect să devină subiect în Comitetul Executiv Naţional al PSD”.

20:00 Premierul Viorica Dăncilă a plecat de la şedinţa CEx al PSD de la Neptun împreună cu ministrul de Interne Carmen Dan şi a făcut apel la conciliere.

"Sunt păreri diferite, care sunt normale. Nu putem gândi toţi acelaşi lucru. Referitor la gestionarea crizei, nu vreau să apăr pe cineva, dar când acuzăm pe cineva, să o facem pe probe concludente. Nu pot să spun că minte cineva, eu am colaborat bine cu doamna primar şi i-am acordat tot sprijinul pe care mi l-a solicitat", a declarat Dăncilă.

”Situaţia s-a tranşat în Comitetul Executiv, prin vot,” a comentat Carmen Dan. ”Este important ce s-a discutat în CEx, eu pot lucra cu Primăria Capitalei. Aici nu vorbim de persoane, ci despre instituţii."

18:00 Gabriela Firea confirmă că relaţia sa cu preşedintele PSD Liviu Dragnea s-a tensionat în ultima perioadă şi nu ştie cum ar putea rezolva problema.

”Depinde mult şi de dumnealui, eu am fost întotdeauna un om al dialogului,” explică Gabriela Firea, ”dar la cum s-au pus astăzi lucrurile în discuţie şi la cum a fost regia cu doamna Dan, care a scos din dosar xeroxuri cu sms-uri şi whatsapp-uri, cu convorbiri particulare între doamna prefect şi un domn secretar de stat... adică totul a fost atât de bine pus la punct şi regizat, încât cum nu vrea să renunţe la domnia sa, acum e clar că e o breşă".

Chestionată cu privire la atitudinea celorlalţi colegi din şedinţa PSD, care nu au susţinut-o, Firea a declarat că aceştia se pliază pe comportamentul şefului PSD.

"Sincer, pentru că se uită la domnul preşedinte şi în funcţie de expresia sa. Nu ştiu. Trebuie să îi întrebaţi de ce nu m-au susţinut. Nu vreau să am o relaţie negativă cu ei", a afirmat primarul general.

16:30 Liviu Dragnea a transmis colegilor din PSD că varianta câştigătoare la prezidenţiale este un candidat unic PSD-ALDE, dar el NU INTENŢIONEAZĂ şă candideze. Deşi puţini lideri PSD au aplaudat ideea, Dragnea a sugerat ca o posibilă variantă candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu.

"În opinia mea, trebuie să avem un candidat comun la alegerile prezidenţiale. Nu am stabilit să nu fie de la PSD, dar să fie comun,” a declarat Liviu Dragnea la plecarea de la şedinţa CEx al PSD de la Neptun. ”De principiu, am discutat cu Tăriceanu. Acum încep discuţiile în partide şi să stabilim că da, este candidat comun. Să vedem ce facem şi la europarlamentare. Ar fi dificil să mergem pe liste separate şi apoi împreună la prezidenţiale. Într-un termen rezonabil să stabilim candidatul."

Întrebat de jurnalişti dacă va candida, Dragnea a afirmat că nu a fost niciodată obiectivul său şi nu crede că se poate întâmpla ceva care să schimbe situaţia. El crede însă că singurul obiectiv este ca actualul preşedinte Klaus Iohannis să nu mai fie şef de stat încă 5 ani.

Pot să vă relatez un dialog,” a declarat Gabriela Firea, vicepreşedinte PSD. ”Domnul primar de la Sectorul 3, Robert Negoiţă, i-a spus domnului preşedinte că totul se întâmplă de la faptul că eu nu spun foarte clar şi explicit că nu candidez la Preşedinţia României şi că eu sunt considerat un pericol în acest sens. Deşi am spus de nenumărate ori că nu candidez la Preşedinţia României, că nu doresc să preiau partidul nici de la domnul domnul Dragnea şi nici de la alte persoane care doresc să conducă partidul - şi se va dovedi că eu am avut dreptate. Şi atunci domnul preşedinte a spus că nici el nu candidează şi că împreună vom discuta posibilitatea să avem un candidat comun PSD ALDE în persoana domnului Tăriceanu, lucru care pe mine mă bucură, dar vreau să vă relatez, de asemenea, un detaliu important: au aplaudat doar 2-3 oameni din sală", a relatat Firea.

"Eu îl stimez foarte mult pe domnul Tăriceanu şi ar fi un preşedinte de ţară extraordinar, dar pentru PSD, să ajungă acest partid să nu aibă un candidat viabil (...) este un moment de mare tristeţe, este un moment istoric la modul negativ", a mai spus Firea.

Gabriela Firea şi Călin Popescu Tăriceanu

Primarul Capitalei, Gabriela Firea nu ştie dacă Liviu Dragnea se află în spatele atacului ministrului de Interne la adresa prefectului Speranţa Cliseru, dar a lăsat să se înţeleagă că nu e străin de asta.

"Nu pot face această afirmaţie (n.r.: că în spatele acuzaţiilor ar fi Liviu Dragnea), dar pot spune că ştiu din ce am observat, din şedinţele anterioare, că doamna Dan se consultă cu domnul preşedinte şi domnul preşedinte este cel care propus-o pe doamna Carmen Dan", a declarat Gabriela Firea.

Ea avertizează că "suntem într-un impas. Pe 18 septembrie, se anunţă că Bulgaria are avantaje din partea Bruxellles-ului, iar noi avem MCV în continuare".

”Doamna Viorica Dăncilă îl va suna luni pe preşedintele Juncker, ca să discute această problemă,” a precizat Liviiu Dragnea după şedinţă. ”O s-o sun şi pe dna Corina Creţu. Cred că trebuia să vorbească în primul rând cu dna prim-ministru, din câte ştiu eu.” 

16:00 Membrii Consiliului Executiv PSD au respins, la vot, cererea Gabrielei Firea de a o schimba pe Carmen Dan de la conducerea ministerului de Interne, ca urmare a măsurilor luate în 10 august.

Potrivit unor surse din PSD, un singur vot a fost pentru propunerea Gabrielei Firea. Ea şi-a justitifcat cererea prin anumite semnale primite de la Bruxelles prin comisarul european Corina Creţu. 

"Trebuie să vă explic contextul,” a declarat Firea. ”Eu am luat cuvântul şi le-am transmis colegilor mei faptul că am vorbit ieri cu Corina Creţu, comisar european, care mi-a relatat o discuţie cu domnul Juncker şi colegii săi, faptul că aceştia şi-au exprimat îngrijorarea faţă de situaţia politică din România şi situaţia din 10 august, faptul că nu e apreciat de alte state europene, apreciind că intervenţia jandarmilor a fost corecta până la un punct, în care avea loc apărarea clădirii Guvernului. Nu au fost de acord că manifestanţii care nu au fost violenţi au suportat gaze lacrimogene şi erau de ajuns alte măsuri mai blânde. Practic extragerea celor care aruncau în jandarmi", a spus Gabriela Firea.

Ea a avut aprobarea Corinei Creţu să discute propunerea în şedinţa Comitetului Executiv al PSD de la Neptun.

"În 18 septembrie, în discursul său, Juncker este posibil să facă referiri la situaţia referiri la situatia din România şi la protestele din 10 august şi să nu fie o situaţie confortabilă. Nu e uşor să vezi cum se transmite pe plan extern o percepţie negativă. Am exprimat aceste îngrijorări, ca primar general am subliniat că ce s-a întamplat în 10 august a fost şi o vinovăţie a persoanei care coordonează Ministerul de Interne şi care a încercat să paseze răspunderea către prefectul Capitalei. Ca presa să speculeze ca e apropiat al primarului ca a lucrat cu mine ca si consilier", a mai spus Firea.

speranţa cliseru, prefectul capitalei

Primarul general al Capitalei o acuză pe Carmen Dan că ar fi orchestrat înregistrarea discuâiei dintre un cetăţean şi prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru.

"Acel episod, şi îmi asum ce spun, a fost pus la cale de doamna ministru, de către oamenii săi. O secretară, o asistentă cu angajaţi apropiaţi. Domniile sale au sunat-o pe doamna prefect, au invitat-o la terasă şi au chemat un om să pună întrebări şi asta ca azi să mi se reproşeze mie în CEx", acuză Gabriela Firea.

”Doamna ministru nu a răspuns celor afirmate de mine deloc,” spune Firea. ”A venit cu nişte xeroxuri însemnând mesaje pe SMS, pe Whatsapp între dna prefect şi un secretar de stat. Am întrebat-o pe faţă dacă ne spionează, dacă ne ascultă convorbirile, dacă ştie ce vorbim pe mesaje. Nu mi se pare normal într-un comitet executiv să vii ca argumentaţie cu tot felul de aspecte derizorii, aspecte personale, mesaje printate de pe Whatsapp, nişte discuţii personale între prefect şi un domn din MAI, legat de proteste, de acţiuni”.

Primarul general a atras atenţia ministrului de Interne că astfel de discuţii nu ar trebui să aibă într-un for politic.

”Confirmând că are o problemă personală cu mine şi cu dna prefect, a proferat tot felul de lucruri neadevărate, a jignit-o, a făcut atacuri directe la competenţele profesionale ale dnei prefect, deci a continuat tot şirul de acuzaţii indirecte pe care le-a făcut până acum prin faptul că în toate apariţiile publice a ţinut să sublinieze că nu domnia sa, ci prefectul a fost cel care a dat ordinul de intervenţie. A venit foarte pregătită. M-a surprins”, a adăugat Firea.

Liviu Dragnea nu a fost de acord cu aprecierile Gabrielei Firea: ”Carmen Dan a comunicat şi astăzi, ca şi înainte în spaţiul public, foarte aplicat. Pe lege şi pe regulamente. Carmen Dan nu a vorbit discuţii, a prezentat, din punct de vedere al Ministerului de Interne. Eu spun foarte clar: Jandarmeria acţionat corect. Vorbeam de intenţia de a fi preluată prin forţă o instituţie de statului român - guvernul României. Ce s-ar întâmpla dacă s-ar face un protest şi 400.000 sau 430.000 de oameni care au venit la un miting ar merge la Cotroceni şi i-ar ruga pe jandarmi să se dea la o parte că vor să viziteze Palatul Cotroceni? Ar fi în regulă? Adică atunci ar fi îndreptăţită această operaţiune? Vrem să guverneze în România anarhia? Eu, în continuare, cred că nu”.

14:00 Vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a cerut demisia ministrului de Interne Carmen Dan, au declarat pentru Mediafax surse participante la şedinţă.

”Gabriela Firea i-a reproşat ministrului de Interne gestionarea evenimentelor de la protestul din 10 august”, au precizat surse din PSD pentru Mediafax.

Un document discutat sâmbătă la Neptun arată că PSD va susţine un proiect de lege prin care se înfiinţează Autoritatea Naţională de Interceptări, astfel încât să fie scoşi "serviciile de informaţii şi ofiţerii din justiţie şi politică". Proiectul este mai vechi, iniţiat de Călin Popescu Tăriceanu

"Imbunătăţirea legislaţiei pentru asigurarea unor servicii de informaţii în conformitate cu cerinţele statului de drept. Adaptarea prevederilor din legile siguranţei naţionale la nivelul celor din ţările puternic dezvoltate în acest domeniu. Reaşezarea activităţii serviciilor de informaţii în matca lor constituţională", se arată în documentul discutat sâmbătă în şedinţa CEx a PSD, de la Neptun.

Termenul ar fi decembrie 2018, fiind vorba despre un proiect de lege. Documentul mai prevde: "Definirea clară a atribuţiilor structurilor de informaţii. Scoaterea serviciilor de informaţii şi a ofiţerilor serviciilor din justiţie şi politică. Înfiinţarea Autorităţii Naţionale de Interceptări".

Proiectul este mai vechi, unul dintre iniţiatori fiind Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE.

Potrivit proiectului aflat pe site-ul Senatului, Autoritatea are ca obiectiv interceptarea, înregistrarea, ascultarea, verificarea primară, stocarea şi transmiterea datelor şi informaţiilor ce au interes pentru securitatea naţională, prevenirea şi combaterea terorismului şi a criminalităţii organizate şi corupţiei, cât şi prevenirea, descoperirea şi contracararea interceptărilor ilegale a comunicaţiilor, în colaborare cu celelalte autoritati informative si de protecţie.

Proiect modificare Legile siguranţei naţionale

Un document discutat sâmbără în şedinţa PSD de la Neptun arată că termenul de execuţie pentru autostrada Bucureşti-Braşov este de patru ani, iar în cazul întârzierilor penalităţile se ridică la 100 de milioane pe an.

"Operare Bucureşti- Ploieşti. Construcţie + operare Ploieşti - Braşov. Termen de execuţie 4 ani. 100 mil. euro bonus pentru fiecare an de recepţie a lucrării în avans. 100 mil. euro penalităţi pentru fiecare an de întârziere. Conexiunea capitalei cu Transilvania prin traversarea Carpaţilor. Locuri de muncă atât pe durata lucrărilor de execuţie, cât şi după intrarea în operare. Eficientizarea traficului, reducerea poluării, reducerea consumului de combustibil, reducerea timpului, creşterea siguranţei în transportul de călători şi mărfuri. Creşterea numărului de turişti şi a investiţiilor", se arată în documentul PSD.

Autostrada spre munte a fost promisă, după 1990, de către toate Guvernele. Până acum nu s-a realizat.

O altă autostradă la care se face referire în document este cea a Sudului.

Autostrada Sudului” (550 km), asigură conexiunea între Bucureşti şi graniţele de sud cu Bulgaria (prin trecerea peste podul de la Calafat), respectiv Serbia, prin Drobeta Turnu Severin şi vestul Europei, prin Lugoj, traversând zona istorică a Olteniei. Racordarea la reţeaua de drumuri şi zone cu potenţial economic încă nevalorificat. Tranzitarea de zone turistice precum Defileul Dunării şi Parcul Naţional Domogled din Munţii Cernei, precum şi de zone de interes balnear. Eficientizarea traficului, reducerea poluării, reducerea consumului de combustibil, reducerea timpului petrecut în trafic, creşterea siguranţei în transportul de călători şi mărfuri Locuri de muncă atât pe durata lucrărilor de execuţie, cât şi după intrarea în operare. Creşterea numărului de turişti şi a investiţiilor. Se creează cea mai scurtă cale de transport rutier şi naval între Asia şi Europa de Vest", se arată în document, la capitolul Infrastructură.

La acelaşi capitol este prevăzută şi realizarea Aeroportului Bucureşti Sud, cu cel puţin două terminale, atât pentru pasageri, cât şi pentru mărfuri pe o suprafaţă de minim 400 ha.

PSD vrea să simplifice domeniul administrativ prin eliminarea unor avize ale ministerelor, se arată în documentul discutat sâmbătă la şedinţa Consiliului Executiv al partidului de la Neptun. Acelaşi document prevede şi că 100% din impozitul pe venit se transferă la bugetul administraţiei locale.

"Introducerea e-mail-ului în corespondenţa oficială. Arhivarea corespondenţei şi documentelor în format electronic. Eliminarea avizelor obligatorii ale unor instituţii/ministere implicate într-un proiect de act normativ. Simplificarea obţinerii avizelor interne şi corespondenţei interinstituţionale. Corespondenţele electronice dintre instituţii vor avea aceeaşi importanţă ca cea scrisă şi vor constitui suport pentru orice proiect legislativ. Simplificarea procedurii transferului corespondenţei, sesizărilor de la o instituţie la alta", se arată în documentul făcut public de PSD.

Modificarea ar urma să fie făcută în această toamnă, prin Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului.

O altă ordonanţă ar urma să prevadă modificări la Codul Finanţelor Publice Locale.

 

"Autorităţile locale pot elabora şi aproba strategii privind dezvoltarea economică, socială şi de mediu, în concordanţă cu proiecţiile bugetare locale multianuale. 100% din impozitul pe venit se transferă la bugetul administraţiei locale. Sistem de echilibrare bazat pe asigurarea sumei minime pe locuitor fiecărei unităţi administrativ-teritoriale. Compensarea între obligaţiile unităţii administrativ-teritoriale către un operator economic şi plăţile datorate de acesta drept impozite şi taxe locale. Stingerea obligaţiilor debitorului prin compensarea cu darea în plată a unor imobile (terenuri+clădiri)", se arată în documentul discutat în şedinţa PSD.

PSD discută despre necesitatea unei legi a lobby-ului, care să permită implicarea societăţii în procesul decizional, potrivit documentului făcut public sâmbătă.

"Înfiinţarea societăţilor de lobby, simplificarea accesului public la procesul de legiferare şi la cel decizional. Text de lege preluat integral din legislaţia în materie din Austria. Înfiinţează Registrul de lobby şi de reprezentare a intereselor. Legiferează profesia de lobbyst. Creşt transparenţa în procesul de legiferare şi în cel decizional. Permite interacţiunea mediului de afaceri cu decidenţii politici printr-o reglementare eficientă în acest sens. Permite implicarea societăţii civile în procesul decizional, atât la nivel legislativ, cât şi la nivel executiv", se arată în documentul discutat sâmbătă de PSD, la Neptun.

Proiectul aparţine celor de la ALDE, care au anunţat încă de anul trecut necesitatea unui astfel de proiect, dar până acum nu s-a pus în dezbatere publică.

Deputatul ALDE, Varujan Vosganian, a prezentat, marţi, în conducerea centrală a partidului, un proiect de lege privind reglementarea activităţii de lobby care conţine „anumite constrângeri pentru decidenţii politici, pe perioada în care ocupă funcţia publică nu au voie să aibă activităţi de lobby".

Proiect lege lobby

12:00  Social-democraţii au luat măsuri de securitate pentru şedinţa Comitetului Executiv de la Neptun, după ce vineri prostatarii au huiduit-o pe Viorica Dăncilă când a sosit la Şcoala de vară a Organizaţiei de femei din partid.

Social democraţii au angajat o firmă privată de pază şi protecţie pentru a împiedica accesul jurnaliştilor şi a unor eventuali protestatari. în centrul de conferinţe al hotelului unde are loc şedinţa CExN al PSD. În zona au fost aduse şi garduri de delimitare folosite de Jandarmerie. De asemenea, în zona hotelului patrulează trei jandarmi.

La sosire, Liviu Dragnea a fost flancat de patru-cinci bărbaţi îmbrăcaţi în alb, care i-au îndepărtat pe jurnaliştii prezenţi şi i-au asigurat accesul rapid în sala de conferinţe.

Măsurile au fost luate după ce vineri, la Şcoala de vară a femeilor din PSD, 10-15 protestatari au huiduit-o pe Viorica Dăncilă la sosire şi i-au strigat ”Analfabeto!”.

Măsuri de securitate la şedinţa CEx al PSD de la Neptun

Măsuri de securitate la şedinţa CEx al PSD de la Neptun

11:40 Călin Popescu Tăriceanu ar putea deveni candidatul comun al coaliţiei de guvernare la alegerile prezidenţiale, a declarat senatorul PSD Niculae Bădălău înainte de şedinţa CEx al PSD de la Neptun.

”În momentul actual, suntem într-o alianţă şi nu e exclus ca domnul Tăriceanu să fie candidatul nostru, urmând în continuare ca partidul nostru să aibă premierul. Eu vreau să spun că domnul Tăriceanu e un om cu viziune, un om echilibrat şi ar fi extrem de bun pentru preşedinţia României”, a declarat Bădălău.

El reaminteşte că PSD a mai acceptat un candidat la Preşedinţie din afara partidului.

”E normal şi e o cutumă şi în istoria PSD ca preşedintele partidului să candideze. Dar am avut şi în cadrul USL, un protocol în care domnul Crin Antonescu era candidatul al Preşedinţie, iar premierul venind la PSD”, a reamintit Bădălău.

Şi Bădălău s-a arătat nemulţumit de activitatea Guvernului. El consideră că există ministere care funcţionează mai greu.

”Nemulţumiţi sunt. Şi eu sunt nemulţumit şi îmi doresc mult mai mult pentru România şi pentru români. Ideea e să discutăm şi să găsim măsurile necesare pentru îndreptare. (...) Avem o guvernare bună, avem o creştere economică, sunt măsuri care au fost în cadrul programului de guvernare şi care au fost implementate. E clar că în cadrul guvernului sunt ministere care funcţionează mai greu, iar aici, probabil, dna premier va veni cu o măsură de remaniere”, a declarat Niculae Bădălău.

El admite şi faptul că PSD a scăzut în sondaje.

”E foarte adevărat că am avut o mică scădere, mai ales din cauza erodării şi neimplementării tuturor măsurilor la timp şi asta vine din guvern, nu din partid”, a adăugat Bădălău.

11:20 Preşedintele PSD, Liviu Dragnea nu crede că la şedinţa Comitetului Executiv se va discuta despre graţiere sau reviziuirea pedepselor.

"Nu cred, nu cred. Eu vreau să facem conferinţa de presă după Comitetul Executiv", a declarat Liviu Dragnea, la intrarea la şedinţă, întrebat despre ordonanţa privind amnistia.

11:10 Primarul general al Capitalei şi vicepreşedinte PSD, Gabriela Firea atrage atenţia că există grupuri interministeriale care doar se prefac că lucrează şi le cere să acţioneze mai urgent pentru rezolvarea problemelor.

"Pot spune ca sunt grupuri de lucru interministeriale care lucrează de mult prea mult timp ca să dea soluţii care sunt evidente şi poate ar trebui să nu se mai facă că lucrează, ci să lucreze pentru a se da solutiile constructive," a declarat Firea, înainte de şedinţa CEx PSD.

Primarul general al Capitalei consideră, că dacă se va stabili de către partid că Ordonanţa privind amnistia este o prioritate, atunci procesul legislativ va fi transparent şi vor fi anunţate atât ambasadele, cât şi forurile europene.

"Sunt preocupată şi îndurerată că nu se fac progrese în domeniul administrativ, sunt întârzieri privind Capitala, cum ar fi fuziunea Elcen-RADET, alte proiecte, transferarea metroului si a Centurii. Dacă acest lucru (n.r.: ordonanţa privind amnisitia) se va stabili că e o prioritate, vor dori (n.r.: social demmocraţii) o cale sută la sută legală şi transparentă, comunicată ambasadelor, tuturor instituţiilor de la Bruxelles", a spus Gabriela Firea, înainte de şedinţa de la Neptun.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a convocat la malul mării conducerea centrală a partidului, împreună cu preşedinţii organizaţiilor judeţene şi membrii Executivului, pentru a realiza, împreună, o analiză privind activitatea Guvernului Viorica Dăncilă la şapte luni de la preluarea mandatului.

Pe parcursul a două zile, liderii social-democraţi vor îmbina, în staţiunea Neptun, reuniuni formale cu mai multe sesiuni de socializare. Dacă ziua de vineri a fost rezervată, în principal, discuţiilor informale între liderii PSD, deciziile politice vor fi luate în cursul zilei de sâmbătă.

Social-democraţii vor avea, la Neptun, şi o primă discuţie despre strategia partidului pentru anul 2019, atunci când vor avea loc alegeri europarlamentare şi prezidenţiale, au spus surse din conducerea PSD pentru Mediafax.

 

Citește și: