31 vizualizări 15 mar 2011

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, maţi, pentru MEDIAFAX, că şeful statului are dreptate când spune că s-a furat startul în cursa pentru şefia formaţiunii şi că într-adevăr trebuia să apară Traian Băsescu la TVR "să spună cu cine ţine, iar PDL să-şi asume".

"Are dreptate când spune că s-a furat startul la alegeri, trebuia să apară domnia sa pe TVR să spună cu cine ţine şi să ne asumăm", a apreciat Cezar Preda.

El a mai spus că, personal, nu a furat startul pentru că a semnat luni dimineaţă pentru susţinerea lui Blaga în cursa penru şefia PDL.

"Eu am semnat ieri dimineaţa, eu n-am furat niciun start", a spus Cezar Preda.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la TVR, că în PDL s-a furat startul în cursa pentru şefia formaţiunii, Vasile Blaga începând să strângă semnături încă de săptămâna trecută, iar trusturile Antena şi Realitatea s-au implicat în campanie.

El a menţionat că a participat duminică la "partea a doua" a întâlnirii liderilor PDL, cea în care s-a discutat despre Constituţie, în condiţiile în care în prima parte s-au discutat probleme de partid.

Preşedintele a menţionat, răspunzând unei întrebări, că şi-a exprimat susţinerea pentru Emil Boc, precizând că acesta este un om politic "onest". Băsescu a mai spus că PDL a avut performanţe electorale sub Boc şi că acesta nu a fost atins de nicio discuţie despre corupţie, a câştigat de două ori Primăria Clujului şi şi-a sacrificat încrederea populaţiei luând, ca premier, măsuri adecvate. "Deci nu am niciun motiv să nu îl consider un om politic de calibru", a spus Băsescu.

"Sub preşedinţia lui Emil Boc, PDL a obţinut cele mai mari succese electorale. Nu e în regulă să profiţi de un moment în care ţara a trecut printr-o criză şi să spui «Şi acum pleacă». Omul ăsta nu are nicio înfrângere electorală", a spus Băsescu.

Şeful statului a spus că cei doi candidaţi anunţaţi pentru şefia PDL "s-au grăbit" şi, în aceste condiţii, trebuie să-şi scurteze campania. "Nu mi-a plăcut că s-a furat startul. Sunt un om cu multă experienţă în partid. Am câştigat o moţiune în partid, contra Simonei Marinescu şi a lui Petre Roman, am câştigat alegeri. Lansarea timpurie a competiţiei interne mă îngrijorează, pentru că acest partid trebuie să aibă ca prioritate guvernarea. Se creează tensiuni inutile", a spus Băsescu.

Şeful statului a menţionat că unul dintre candidaţi a început să strângă semnături pentru susţinere deşi nu-şi anunţase oficial candidatura. El a menţionat că Emil Boc a trebuit, în condiţiile în care Vasile Blaga începuse să strângă semnături, să-şi anunţe şi el candidatura, pentru că se lăsa impresia că va fi un singur candidat.

El a apreciat că "cele două televiziuni ale mogulilor sunt angajate în lupta internă din partid". "Mă bazez pe ceea ce văd în sintezele de presă. Nu am niciun dubiu, şi n-aş spune că sunt un om care nu ştie", a adăugat Băsescu.

Potrivit acestuia, "se pare că cele două televiziuni au slăbiciuni pentru unul dintre cei doi candidaţi".

Băsescu a spus că este interesat de situaţia din PDL pentru că este principalul partid de la guvernare. "Dacă ar fi în opoziţie n-ar avea decât să-şi spargă capetele", a spus Băsescu.

El a mai declarat că la şefia PDL sunt oameni de valoare. "Şi Vasile Blaga este partenerul meu", a adăugat Băsescu.

Emma Toader, politic@mediafax.ro

Citește și: