Clarice DINU
2088 vizualizări 22 apr 2013

Avertismentul cu excluderea din partid a opozanţilor săi, lansat de Crin Antonescu înainte de lansarea Iniţiativei România Liberală, nu a avut niciun efect asupra grupării din jurul lui Andrei Chiliman. În replică la acuzaţiile de "bigamie politică" ale liderului PNL, primarul sectorului 1 a pus, la lansarea noii platforme, tirul pe Crin Antonescu.

"Nu mi-aş fi închipuit în anii '90 că peste 23 de ani preşedintele PNL, nu Ion Iliescu, va numi "politică de tomberon" promovarea politicilor liberale. Nu mi-aş fi închipuit că singurul scop al preşedintelui PNL va fi să ajungă candidat la preşedinţie al partidului lui Ion Iliescu şi vocea sa va consona cu Vocea Rusiei", a spus Chiliman.

Tăriceanu şi Djuvara, susţinătorii IRL, Meleşcanu şi MRU, invitaţi să se alăture

Manifestul IRL îi are ca semnatari pe fostul lider PNL Sector 1, Vlad Moisescu, deputatul Diana Tuşa, istoricul Marius Oprea, iar pe lista susţinătorilor figurează numele lui Călin Popescu Tăriceanu şi cel al lui Neagu Djuvara.

"Toţi cei care vă găsiţi în această sală sunteţi bineveniţi, invitaţi să aderaţi la acest manifest", a lăsat deschisă lista Vlad Moisescu,  un mai vechi om de încredere al lui Andrei Chiliman. În sală s-au aflat, printre alţii, ca invitaţi, directorul SIE, Teodor Meleşcanu, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, preşedintele PNŢCD Aurelian Pavelescu, dar şi membri PDL printre care Sever Voinescu şi Theodor Paleologu.

Ca şi Mişcarea Populară, ILR şi-a trecut în manifest, ca obiective, revizuirea Constituţiei, regionalizarea României, schimbarea modului de organizare a partidelor. "Iniţiativa a pormit de la câţiva prieteni ai noştri care au lansat pe internet blogul România Liberală", a explicat liberalulMoisescu,  excluzând doar "oportuniştii şi travestiţii politic" din noua mişcare a liberalilor.

Înainte de lansare, liderul PNL, Crin Antonescu i-a avertizat pe PNL-iştii care se vor alătura platformei că vor fi excluşi din partid. „Este inacceptabil ca vreun membru al PNL să facă parte, să susţină un grup de oameni al căror document fondator este îndreptat în totalitate împotriva PNL. Dacă este inacceptabil ca un membru să facă X lucru şi îl face, nu mai este membru al PNL. Acest tip de bigamie politică nu poate fi tolerat, am intra în promiscuitate”, a spus Crin Antonescu.

Ulterior, Călin Popescu Tăriceanu a precizat că nu face parte din Iniţiativa România Liberală, iar atitudinea lui Crin Antonescu, faţă de acest proiect i se pare "deplorabilă".

Citește și: