Gandul.info
Nelu Barbu
1257 vizualizări 17 ian 2018
Vicepremierul Marcel Ciolacu, ministrul Transporturilor, Felix Stroe, precum şi cel al Fondurilor Europene, Marius Nica, nu participă la şedinţa de Guvern condusă de Mihai Fifor. Cei trei l-au susţinut public pe Mihai Tudose, în timpul conflictului cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, înainte ca acesta să piardă sprijinul politic al PSD şi să demisioneze.
 
În debutul şedinţei de Guvern, premierul interimar, Mihai Fifor, a ţinut să le mulţumească miniştrilor prezenţi pentru că ”în toată această perioadă” au depus eforturi în ministerele coordonate pentru ca activitatea să decurcă în mod normal.
 
”Suntem într-o şedinţă de Guvern absolut normală, în care lucrăm în temeiul legii cu atribuţiile pe care le are un guvern în situaţia în care noi ne aflăm. Prin urmare, continuăm să gestionăm fără niciun fel de problemă activităţile administrative, curente, pe care le avem şi vom face lucrul acesta fără niciun fel de problemă”, a adăugat Fifor.
 
Mihai Fifor, ministrul Apărării, a fost desemnat premier interimar, marţi, de către preşedintele Klaus Iohannis, care a anunţat că  doreşte o procedură rapidă pentru instalarea unui nou guvern. Imediat după desemnare, Fifor a participat la la şedinţa Centrului Naţional de Conducere Integrată din MAI, pentru a verifica măsurile luate ca urmare a avertizărilor cod galben de vreme severă.
 
Întrebat dacă s-a discutat şi despre demisia actualului şef al Poliţiei Române, Bogdan Despescu, Mihai Fifor a declarat: "Asta este o situaţie pe care o să o analizăm cu foarte mare atenţie în cursul zilei de mâine (miercuri -n.r.) şi o să luăm o decizie"
 
Mihai Tudose şi-a depus demisia oficial marţi dimineaţă, după ce, luni seară, anunţase că renunţă la funcţie ca urmare a retragerii sprijinului politic de către PSD într-o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional al partidului. 
 
Marţi, într-o nouă şedinţă a CEx, PSD a propus-o pentru funcţia de premier pe europarlamentarul Viorica Dăncilă.

Citește și: