Departamentul Politic
18377 vizualizări 19 sep 2012

 Premierul Victor Ponta a declarat că, duminică, a fost contactat telefonic de către preşedintele Traian Băsescu pentru a fi informat despre discuţia avută de acesta cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, precizând că şeful statului este cel care a cerut să fie primit la Bruxelles.

"Preşedintele mi-a dat un telefon şi mi-a spus puţin ce a vorbit cu domnul Barroso, atât cât a dorit domnia sa", a spus Ponta, la postul B1 TV.

El a precizat totodată că, din informaţiile primite din partea Comisiei, a aflat că Băsescu este cel care a cerut întrevederea cu preşedintele CE.

"Preşedintele Băsescu a solicitat această întâlnire, după care preşedintele Barroso, absolut normal, m-a informat şi am stabilit că, pentru a exista acel echilibru de care cred că avem cu toţii nevoie, este bine să se vadă şi cu mine la Bruxelles. Nu a existat niciodată o discuţie să mergem împreună la Bruxelles. A fost preşedintele Băsescu, care a avut iniţiativa, după care preşedintele Barroso, pentru ideea de echilibru şi pentru că, în realitate, Comisia lucrează în special cu Guvernul, a dorit să aibă această întâlnire. Mie mi s-a părut o iniţiativă foarte bună, motiv pentru care imediat am spus da", a afirmat Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu s-a aflat vineri la Bruxelles, iar premierul Victor Ponta a fost primit şi el, luni, de preşedintele Comisiei Europene.

Citește și: