Clarice DINU
1097 vizualizări 28 ian 2013

În vreme ce USL nu pare a se grăbi cu desemnarea unui candidat pentru locul lăsat vacant de Dan Voiculescu, în tabără opoziţiei se fac deja calcule.

Primul care şi-a anunţat intenţia de a intra în cursa electorală a fost liderul Noii Republici, Mihail Neamţu. Deocamdată ca independent, de vreme ce particul său nu a trecut încă de Tribunal. "Bucureştenii au nevoie de o reprezentare decentă: nu foşti informatori, nu spoliatori, nu propagandişti bolşevici. Intenţionez să candidez ca independent, susţinut de Noua Republică, în colegiul senatorial numărul 8 din Bucureşti. Sper ca data alegerilor să fie anunţată cât mai repede", a scris Neamţu, pe Facebook.

Al doilea potenţial candidat a venit din partea Forţei Civice, preşedintele FC, Mihai Răzvan Ungureanu, anunţând că îl va susţine în alegerile parţiale pe Iulian Crăciun, care în decembrie a fost contracandidatul din partea ARD al lui Dan Voiculescu. "Sperăm ca el să poată fi asumat şi de celelalte forţe din dreapta", a spus Ungureanu.

Un prim răspuns a venit chiar din partea lui Neamţu, care a declarat pentru gândul că, dacă Iulian Crăciun îşi va asuma candidatura, îl va susţine.

Antonescu: Nu e nici prima demisie, probabil nici ultima

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că a fost surprins de decizia lui Dan Voiculescu de a demisiona din Senat, însă din punct de vedere politic nu poate comenta gestul acestuia.

Antonescu a fost întrebat cum vede demisia lui Voiculescu din Senat, având în vedere consecinţa privind transferarea dosarului acestuia la altă instanţă.

"Nu am comentarii de făcut, este dreptul fiecăruia dintre noi de a lua astfel de decizii, e o decizie care m-a surprins şi pe mine. (...) Nu văd din punct de vedere politic nimic de comentat, decât că înregistrăm demisia unui senator, nu e prima demisie din istoria Senatului, probabil că nu e nici ultima", a spus Antonescu.

Preşedintele PNL a precizat că în urma vacantării mandatului de senator ocupat de Voiculescu urmează să se organizeze alegeri parţiale, unde USL îşi va desemna un candidat.

Citește și: