Mădălina CHIŢU
13382 vizualizări 7 feb 2012

Claudia Boghicevici este varianta luată în calcul de democrat-liberali pentru Ministerul Muncii, portofoliu ocupat în prezent de Sulfina Barbu. Boghicevici, în vârstă de 36 de ani, a mai fost pe lista scurtă de nominalizări pentru şefia instituţiei în 2010, când a pierdut cursa în favoarea lui Ioan Nelu Botiş. Este vicepreşedinte al femeilor din PDL şi vicepreşedinte al comisiei PDL de muncă (un fel de cabinet din umbră al partidului).

Deputata PDL este doctor în ştiinţe economice, titlul pe care l-a obţinut în 2008. Înainte să fie aleasă deputat de către arădeni, Claudia Boghicevici a lucrat în domeniul asistenţei sociale şi a protecţiei copilului la Arad.

Boghicevici a susţinut includerea stimulentelor în salariu

Anul trecut, în luna octombrie, angajaţii de la Finanţe din toată ţara au ieşit în stradă şi au protestat nemulţumiţi că, în urma unei decizii a fostului ministru Gheorghe Ialomiţianu, au rămas fără sporuri.

Boghicevici a fost deputatul care a propus ca stimulentele să fie incluse în salariul de bază. Propunerea a fost aprobată. Amendamentul stabiliea ca pentru personalul din cadrul autorităţilor şi instituţiilor finanţate integral de la bugetul de stat sau bugetul asigurărilor sociale, care beneficiază de drepturi băneşti acordate din fonduri speciale, salariile de bază vor include valoarea medie a acestor drepturi acordate în cursul anului 2009, pentru fiecare funcţie publică, pe categorii, clase şi grade profesionale.

AVERE ŞI INTERESE

Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, postată pe site-ul Camerei Deputaţilor, Claudia Boghicevici are un teren, pe care l-a achiziţionat în 2010 printr-un contract de vânzare-cumpărare şi două apartamente, dintre care unul este primit moştenire, în timp ce al doilea a fost achiziţionat printr-un contract de vânzare-cumpărare. Nu deţine nicio maşină, iar la capitolul plasamente şi investiţii directe a trecut 100.000 euro şi 1.500 de lei.

În ceea ce priveşte datoriile avute, deputata PDL are de dat peste 200.000 euro şi 180.000 de lei. Claudia Boghicevici şi-a mai trecut în declaraţia de avere şi veniturile pe care le-a obţinut aceasta din salariu într-un an de la Camera Deputaţilor - 49.083 de lei, salariul soţului - 64. 800 de lei, dar şi alocaţia copilului - 3. 600 lei.

Conform declaraţiei de interese, Boghicevici este membru inactiv de al Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCA) - Arad şi vicepreşedintele Biroului Permanent Municipal Arad al PDL.

CV

Aceasta este membră a Organizaţiei Municipale de Femei (OMF) PD-L Arad din 2003, iar din noiembrie 2008 este deputat în Colegiul 2 Arad.

Potrivit CV-ului, Claudia Boghicevici:

● în perioada 2005-2008 a fost director general adjunct ecomonic al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad,

● în perioada 2003 - 2005 a fost şeful serviciului financiar - contabil al Direcţiei Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad,

● în perioada 2002 - 2003 a fost inspector de specialitate al Compartimentului Corp Control - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad,

● în perioada 2000 - 2002 a fost Auditor public intern al Compartimentulului audit public intern din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad,

● în perioada 1995 - 2000 a fost învăţător la Casa de fete - educare copii şi tineri din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

A absolvit Liceul "Dimitrie Ţichindeal" şi şi-a luat licenţa în cadrul Universităţii "Aurel Vlaicu" la Facultatea de ştiinţe economice la secţia de finanţe bănci. În plus, a absolvit patru mastere şi are şi un doctorat.

Potrivit CV-ului, cunoaşte "bine" limba engleză şi franceză.

La capitolul "Aptitudini şi competenţe sociale", Boghicevici a precizat că are aptitudini în angajarea în relaţii de parteneriat cu instituţii având responsabilităţi similare, participarea la propria dezvoltare profesională şi a angajaţilor din subordine şi promovarea unui sistem de valori morale şi civice faţă de grupurile marginalizate, copii şi adulţi în dificultate, persoane cu handicap.

La capitolul "Aptitudini şi competenţe organizatorice", aceasta a precizat că are disponibilitate pentru program prelungit şi condiţii de stres, dar şi capacitatea de a coordona un număr mare de angajaţi.

Citește și: