Sorina Ionaşc
11199 vizualizări 7 aug 2012

Crin Antonescu a numit noi consilieri prezidenţiali, politologul Daniel Barbu urmând să preia departamentul pentru Analiză Politică. Născut pe 21 mai 1957, Barbu are experienţă în domeniul politicii, el fiind publicist, eseist, jurnalist şi profesor la Facultatea de Şiinţe Politice, din cadrul Universităţii Bucureşti. În trecut, proaspătul consilier prezidenţial a fost şi decan al aceleiaşi facultăţi şi director al Institutului de Cercetări Politice.

Contactat de gândul, Daniel Barbu a povestit că preşedintele interimar i-a propus sâmbătă seara să îi fie consilier, moment în care a răspuns categoric: "Da".  Mai mult, el susţine că acceptarea acestei propuneri vine ca o confirmare a votului pe care l-a dat la referendumul din 29 iulie 2012.

"Nu mă aşteptam nicio clipă să mi se propună aşa ceva, dar în momentul în care domnul Crin Antonescu mi-a spus, a părut că are sens, a părut logic. Voi face altceva. Eu nu am făcut serviciul militar, iar acum am şansa să fac serviciul civil, dacă pot să-i spun aşa. Am şansa să lucrez pentru binele comun şi sper să reuşesc", a declarat, pentru gândul, Daniel Barbu.

Referitor la relaţia pe care o are cu preşedintele interimar, noul consilier prezidenţial a recunoscut că se cunoaşte cu el de peste 20 de ani, accentuând faptul că nu sunt prieteni. "De 20 de ani ne cunoaştem şi avem o relaţie bazată pe respect şi cordialitate, niciodată nu am fost prieteni şi nici nu s-a pus problema, nu este cazul. Mă regăsesc în gândirea domnului Antonescu şi mă simt onorat. Prin acceptarea propunerii lui, eu mi-am făcut un angajament de loialitate faţă de el", a spus Daniel Barbu, adăugând că "mandatul" său se va încheia odată cu mandatul preşedintelui interimar.

Întrebat dacă ar continua pe aceeaşi funcţie în cazul unei reveniri a lui Traian Băsescu, Barbu a spus că nu s-ar simţi în largul lui tocmai din cauza diferenţelor de valori. "Traian Băsescu trebuie să lucreze cu oamenii care gândesc şi simt ca el. Nu mă simt capabil să fac un angajament de loialitate faţă de el, valorile mele nu mă lasă, ar fi caraghios", a completat Barbu.

Liberal în gândire, noul consilier al lui Antonescu a încercat să explice cu ce se va ocupa el în departamentul de Analiză Politică şi cu ce-l poate ajuta pe actualul preşedinte interimar. Potrivit acestuia, trebuie schimbată modalitate în care a fost explicată situaţia din România partenerilor europeni. "Crin Antonescu este un preşedinte care face exact ce ar trebui să facă, are atitudinea justă faţă de cetăţenii care au votat la referendum. Crin Antonescu este depozitarul voinţei a 8,5 milioane de concetăţeni. Eu pot doar să-l ajut, să-l îndemn să explice mai bine partenerilor europeni acest lucru, că nu este vorba despre politicianism, ci de o suveranitate a naţiunii", a conchis Daniel Barbu.

 

Citește și: