Cătălina Mănoiu
1844 vizualizări 30 oct 2017

„Biroul Executiv al PNL a decis în unanimitate desemnarea în calitate de purtător de cuvânt al PNL şi de coordonator al Departamentului de comunicare al PNL a domnului Ionel Dancă (...) De asemenea, am decis ca doamna ministru Violeta Alexandru să fie consilierul meu personal pentru bună guvernare, care presupune extrem de multe lucruri în care doamna Violeta Alexandru are expertiză şi are o experienţă vastă”, a declarata preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Întrebat dacă cooptarea celor doi este un semn de deschidere faţă de Dacian Cioloş, Orban a afirmat că Ionel Dancă şi Violeta Alexandru sunt „doi oameni pe care îi cunoaşte, oameni cu coloană vertebrală”.

„Nu. Practic, am luat decizia de a numi ca purtător de cuvânt pe Ionel Dancă şi consilier al preşedintelui PNL pe Violeta Alexandru pentru că sunt doi oameni pe care îi cunosc, cu care am colaborat, oameni cu coloană vertebrală, integrii, profesionişti, care de-a lungul carierei lor, indiferent că a fost o carieră publică sau în ONG-uri sau în media au avut o carieră de succes, în care au arătat seriozitate, competenţă şi performanţă în derularea lor”, a spus Orban.

La rândul său Ionel Dancă a afirmat că şi-a dorit dintotdeauna să fie purtător de cuvânt PNL.

„Îi mulţumesc domnului Ludovic Orban pentru propunerea făcută, a mai spus el. Voi depune adeziunea de înscriere în PNL în aceste zile şi cred că dacă ne dorim cu toţii un altfel de politică şi o altfel de guvernare cred că oamenii cinstiţi, oneşti, integrii, profesionişti, competenţi trebuie să intre în politică, numai de pe margine nu se pot face foarte multe lucruri”, a spus Dancă.

Dancă a precizat că nu a ieşit din Platforma România 100, proiect demarat de Dacian Cioloş. El a fost consilier de stat al primului-ministru în perioada în care Cioloş a fost şeful Guvernului, iar apoi s-a alăturat proiectului Platforma România 100.

Citește și: