Diana MARCU
12079 vizualizări 7 feb 2012

Susţinut de Elena Băsescu la şefia Tineretului Democrat-Liberal, Răzvan Mustea-Şerban (32 ani) este propunerea pentru conducerea ministerului Comunicaţiilor.

Deputat de Vrancea din 2008 din partea PDL, Mustea-Şerban are titluri universitare trecute în CV şi o situaţie financiară stabilă, resursele fiindu-i garantate de tatăl şi de socrul său. Mustea Şerban este fiul unuia dintre sponsorii importanţi ai PD-L Vrancea, Ionel Mustea, unul dintre cei mai bogaţi oameni din judeţ, şi ginere al lui Horia Furtună, ex preşedinte al Camerei de Comerţ Vrancea.

Răzvan Mustea şi-a făcut profil pe hi5

Potrivit autocaracterizării pe care şi-o face pe blogul personal, în politică Mustea- Şerban a ajuns mânat de "iubirea de oameni" şi de "credinţa în idei şi principii adevărate". "Am hotărât să fac acest pas pe uşa din faţă, adică confruntându-mă cu un vot uninominal, primul în istoria postdecembristă a parlamentarismului românesc. Am câştigat cel mai mare numar de voturi în colegiul în care am candidat", scria acesta pe blogul personal.

Averea lui: un Porsche, ceasuri de 60.000 de euro

"Om de dreapta", aşa cum se declară, Răzvan Mustea are drept motto vorbele lui Benjamin Franklin: "Dacă toată bogăţia unui om se află în mintea sa, nimeni nu va putea să i-o fure". Dacă în CV a adunat un titlu de doctor în Economie, specializarea Management, în declaraţia de avere, Mustea a trecut un Porsche, cumpărat în 2007, şi bijuterii şi ceasuri în valoare de 60.000 de euro.

De altfel, actualul deputat PDL mai are şi două terenuri în Voluntari şi Bucureşti, şi două case, una primită donaţie şi o alta pe care o deţine în cotă parte cu mama sa, Marcela Mustea.

Potrivit declaraţiei de avere, Mustea are şi trei conturi, două în lei (2081 lei, respectiv 84 lei) şi unul în euro (38.845). Veniturile obţinute din salarii ale deputatului PD-L au fost în 2010 de 52.024 lei, la care s-au adăugat alte 51.633 lei din indemnizaţii. Pentru transparenţă, Răzvan Mustea a trecut în declaraţia de avere şi darul manual primit de soţie de la tatăl ei, Furtună Horia, în valoare de 36.655 euro, bani obţinuţi "în urma vânzării unei proprietăţi". Tot la venituri apar şi cele obţinute din chirii, respectiv din subînchirierea unor spaţii comericiale, în umra contractelor de comodat încheiate cu proprietarii acestora - Ionel şi Marcela Mustea. Astfel, per total, din chirii, probabil viitorul ministru al Comunicaţiilor a încasat 103.419 lei.

Interpelare în iunie 2011: Data roaming în spaţiul Uniunii Europene

În cei aproape patru ani de mandat, Răzvan Mustea a avut 21 de propuneri legislative, din care trei le-a retras ulterior. Cele mai multe din acestea ţin de învăţământul preuniversitar, dar sunt şi unele în domeniul energiei, al parteneriatului între stat şi biserică, ori cea privind introducerea votului prin corespondenţă pentru cetăţenii aflaţi în străinătate.

Potrivit blogului personal, a avut 31 de luări de cuvânt şi 22 de întrebări şi interpelări adresate Guvernului de la tribuna Parlamentului, ultima dintre ele fiind în iunie 2011: Data roaming în spaţiul Uniunii Europene. De altfel, este singura interpelare care are legătură cu domeniul care i s-a încredinţat în noul cabinet, al lui Răzvan Mihai Ungureanu.

Admirator al premierului Boc

Admirator al fostului premier demisionar, faţă de care şi-a manifestat sprijinul în 2011, în timpul bătăliei pentru şefia partidului, Răzvan Mustea a declarat deja că noul guvern va trebui "să meargă pe linia reformelor asumate de cabinetul Emil Boc".

Răzvan Mustea este căsătorit şi are doi băieţi, Matei şi Ioan. Este cadru didactic (lector universitar doctor) şi predă studenţilor "Leadership si cultura organizationala", "Ettica in afaceri" si "Management international".

Citește și: