Maria Bîrnaure
79912 vizualizări 28 dec 2016

Sorin Grindeanu, premierul propus de PSD, este preşedintele Consiliului Judeţean Timiş şi a fost ministru al comunicaţiilor în Guvernul Ponta. 

Potrivit declaraţiei de avere, Sorin Grindeanu are 3 terenuri intravilane în Timiş şi o casă de locuit, de 205 mp, în comuna Giroc, a vândut un apartament, în martie 2016, cu 30.000 de euro. La capitolul maşini, Grindeanu a trecut în declaraţia de avere un ATW. Premierul propus de PSD a împrumutat cu 83.500 de lei şi 20.000 de euro SC Duo Farm SRL, farmacie la care lucrează soţia sa, ca farmacist-diriginte. De asemenea, Grindeanu are un credit scadent în 2035 în valoare de 44.868 de euro.

CITEŞTE AICI DECLARAŢIA DE AVERE A LUI SORIN GRINDEANU

În perioada februarie 2013 - decembrie 2014 a fost membru în Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI.

Potrivit CV-ului său, în 2013, Sorin Grindeanu a urmat un program postuniversitar de formare şi dezvoltare profesională în domeniul Ştiinţe Militare, Informaţii şi Ordine Publică în cadrul Academiei Naţionale de Informaţii. De asemenea, a urmat un curs de perfecţionare în securitate, diplomaţie şi politică externă  la Institutul Diplomatic Român.

CITEŞTE AICI CV-UL LUI SORIN GRINDEANU

În 1999 a avut o bursă Tempus pe o perioadă de 3 luni la Universitatea Bologna - Italia, în domeniul statistică socială, iar în 2001 a făcut specializări în domeniul : Educaţia adulţilor la Institutul für Erwahscnenbildung din Frankfurt - Germania, Universidade de Aveiro, Portugalia, Metropolitan Leeds University, Marea Britanie.

În perioada octombrie 1998 - octombrie 2000, Sorin Grindeanu a fost preparator la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Sociologie şi Psihologie, apoi timp de un an a fost asistent la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Sociologie şi Psihologie, din noiembrie 2001până în ianuarie 2004 a fost director la Direcţia pentru Tineret şi Sport Jud. Timiş, în următorii trei ani a deţinut funcţia de director general adjunct la Delpack Invest SRL, timp de câteva luni, în 2008, a fost director SC Ahm Smart SRL, iar din iunie 2008 până la alegerea ca deputat a fost viceprimar la Primăria Timişoara.

Sorin Grindeanu este a doua propunere de premier pe care PSD o face după ce Iohannis a refuzat nominalizarea lui Sevil Shhaideh. 

Citește și: