Corina VÂRLAN
9286 vizualizări 14 dec 2014

Deputatul PSD de Timiş Sorin Grindeanu a fost propus pentru funcţia de ministru pentru Societatea Informaţională. El ar urma, astfel, să îl înlocuiască pe Răzvan Cotovelea în Guvernul Ponta IV.

Pesedistul este şi primvicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene PSD Timiş şi preşedinte PSD Timişoara. El a făcut parte, până în februarie 2013, din Comisia permanentă pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, iar acum este membru în Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

În ultimii doi ani, Grindeanu a avut 16 luări de cuvânt în 16 şedinţe, a dat 14 declaraţii politice, toate fiind consemnate conform materialului depus la secretariatul de şedinţă, şi a avut 35 de propuneri legistalive. Le puteţi consulta mai jos.

Sursă: Camera Deputaţilor

Sorin Grindeanu a studiat la secţia de informatică din cadrul Facultăţii de Matematică a Universităţii de Vest Timişoara. A primit apoi o bursă la Universitatea Bologna în domeniul statisticii sociale şi a studiat şi în Germania, Portugalia şi Marea Britanie. El a fost preparator şi apoi asistent la Facultatea de Sociologie şi Psihologie din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara.

FOTO: Facebook

Pesedistul propus pentru funcţia de ministru al Societăţii Informaţionale a intrat în politică drept membru PDSR. El a fost apoi vicepreşedinte OT-PDSR Timiş, vicepreşedinte TSD Timiş, membru în Biroul Executiv Judeţean al PSD Timiş şi în Consiliul Naţional TSD. Grindeanu a ocupat şi funcţia de consilier local.

Ce avere are Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu are două terenuri intravilane în judeţul Timiş, cu o suprafaţă de 503 mp, respectiv de 270 de mp, o casă şi un apartament, tot în judeţul Timiş, şi un motociclu ATW, potrivit declaraţiei de avere depuse în luna iunie a acestui an.

Deputatul are datorii de 47.533 de euro la ING Bank, printr-un contract semnat în 2007 cu scadenţă în 2035, şi a luat un împrumut de 15.000 de euro de la o persoană fizică.

Descărcaţi aici declaraţia de avere a lui Sorin Grindeanu

Din funcţia de deputat el a câştigat 58.908 lei. Soţia sa este farmacist şi câştigă 14.860 de lei, la care se adaugă suma de 18.900 de lei din închirierea unui apartament.

Citește și: