Cristian ANDREI
4455 vizualizări 14 aug 2014

Purtătorul de cuvânt al campaniei prezidenţiale a premierului Victor Ponta va fi senatorul PSD, Gabriela Firea, în timp ce coordonatorul de campanie este preşedintele executiv, Liviu Dragnea.

Noua titulatură a Gabrielei Firea apare într-un comunicat al PSD, Victor Ponta anunţând în primăvară că se gândeşte să o coopteze pe senatoare în echipa sa de campanie. Iniţial, surse din PSD declarau că purtătorul de cuvânt al campaniei prezidenţiale va fi senatorul Dan Şova, actualul purtător de cuvânt al partidului. Şova a fost pus ieri sub învinuire pentru complicitate la abuz în serviciu, în dosarul în care se fac cercetări privind contracte încheiate de firma de avocatură “Şova şi asociaţii" cu complexurile Turceni şi Rovinari.

Premierul Ponta a anunţat, în luna aprilie, că i-a propus senatoarei să fie purtător de cuvânt al campaniei prezidenţiale, decizia sa fiind luată după ce Gabriela Firea a fost atacată de preşedintele Băsescu.

"De nouă ani şi jumătate foarte mulţi sunt cei care au fost ameninţaţi de către Băsescu Traian, ca să folosesc exprimarea care-i place, numitul, viitorul inculpat Băsescu Traian, şi foarte puţini sunt cei care au avut curaj să se bată cu el în continuare. Şi din acest punct de vedere vreau să vă spun, cu atât mai mult, că îi admir curajul domnei Firea, sunt mulţi bărbaţi care nu au acest curaj. Toată această situaţie de altfel m-a făcut să-i propun şi îi mulţumesc dacă acceptă să fie purtătorul de cuvânt al campaniei electorale a alianţei noastre şi la PE şi la prezidenţiale", a spus premierul Ponta.

 

Citește și: