Alexandru Costea
391 vizualizări 17 mar 2019

„Doamna Prună n-a fost membră de partid, din păcate. Am insistat să se înscrie, inclusiv să fie candidată pentru alegerile europarlamentare. Discuţii de genul acesta trebuie să aibă loc în primul rând în partid şi abia după aceea în spaţiul public. Cea mai bună modalitate pentru Raluca să fi contribuit la o altă abordare, dacă avea altă abordare, e să vină în partid şi să-şi asume acolo discuţia. A fost aşteptată, invitată. Am insistat până în ultimul moment să se înscrie şi să candideze pentru alegerile europarlamentare. Din motive personale ale ei, a decis să ezite, să amâne decizia. Oricine e liber să-şi exprime opiniile în spaţiul public, dar când vorbim de un partid politic, cel mai bine e să vii să contribui în interiorul partidului la direcţia pe care ai vrea să o vezi şi apoi de acolo poţi să te exprimi”, a afirmat Dacian Cioloş, într-o conferinţă de presă susţinută, duminică, la Constanţa.

Reacţia lui Cioloş vine după ce fostul ministru al Justiţiei Raluca Prună a precizat, marţi pe Facebook, că se desparte „categoric” de PLUS, afirmând că nu poate fi de acord cu ideile, promovate în numele partidului, de Oana Bogdan privitor la renunţarea la proprietate şi că e păcat că PLUS se lasă târât într-un asemenea subiect.

Prună a adăugat că postarea sa nu este un atac la persoană.

În replică, reprezentanţii PLUS au spus că „proprietatea privată este de neatins”. În presă a apărut o declaraţie a Oanei Bogdan, membru în conducerea PLUS, referitoare la renunţarea benevolă la proprietate. Oana Bogdan este membru al Biroului Naţional PLUS.

 

Citește și: