Cristina ANDREI
4319 vizualizări 26 oct 2017

„Înţeleg că guvernul PSD-ALDE a 'raportat' producţii record la hectar. Nu vă aminteşte lauda asta de alte vremuri? Dacă ar fi să mă iau după abordarea domnului ministru Daea, ar trebui să mă auto-felicit pentru producţiile la grâu, de exemplu, pentru că acel grâu a fost semănat în perioada guvernării anterioare.

Vă daţi seama unde s-a ajuns! Politicienii se laudă, ca pe vremea comuniştilor, cu munca agricultorilor. Şi care e meritul lor, al politicienilor de la putere? Că au dat subvenţiile la timp. Adică, şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu. Nu au dat banii lor, ci banii contribuabililor europeni. Şi pentru că funcţionarii din subordinea lor şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu trebuie să se laude politicienii în faţa neamului" , a scris pe Facebook fostul premier. 

Cioloş a ţinut să le reamintească guvernanţilor că în toamna lui 2015 plata subvenţiilor era mult întârziată, iar faptul că tehnocraţii au lucrat intens pentru a pune în funcţiune sistemul agenţiei de plăţi face ca acum lucrurile să meargă foarte bine. 

„Nu mai reamintesc faptul că în toamna lui 2015 am găsit întârzieri mari în pregătirea plăţii subvenţiilor, motiv pentru care acestea s-au plătit cu întârziere în 2016 când a trebuit să lucrăm la recuperarea acestor întârzieri. Astfel, în toamna anului 2016, am putut în sfârşit să plătim avansul subvenţiilor pentru anul 2017 după ce am reuşit să punem în funcţiune sistemul informatic de la agenţia de plăţi. Iar anul acesta lucrurile au mers strună pentru că am lăsat un sistem funcţional, nu aşa cum l-am găsit noi, blocat. Nu ne-am lăudat cu munca agricultorilor pentru că nu e firesc. Însă ce văd acum, faptul că domnii Dragnea şi Daea se împăunează cu munca agricultorilor, mi se pare dezgustător şi lipsit de respect pentru cei care chiar muncesc pământul", a mai scris Dacian Cioloş. 

Citește și: