Cristina ANDREI
847 vizualizări 21 iun 2016

„Eu am spus foarte clar că mi-am asumat un mandat de prim ministru în anumite condiţii, mi-am luat un anagajament foarte clar. Până la sfârşitul mandatului acestui guvern am spus că n-o să mă înscriu în niciun partid, n-o să-mi fac vreun partid şi nici n-o să candidez la alegerile parlamentare", a explicat Cioloş

Referitor la posibilitatea de se alătura, după alegerile parlamentare, unei formaţiuni politice, premierul nu s-a arătat complet împotrivă, arătând că nu vrea să facă niciun fel de afirmaţie pe marginea acestui subiect, pentru că, pur şi simplu, nu poate şti ce se va întâmpla până atunci. „Nu puteţi înţelege că sunt doar un om şi nu altceva, că nu am proiecte şi agendă ascunse?", a întrebat retoric Cioloş, vizibil iritat.

Premierul s-a arătat deranjat şi de alăturarea cabinetului pe care îl conduce cu PNL şi a ţinut să specifice că el nu a declarat nimic care să ducă cu gândul la această analogie: „Eu nu am făcut nicio declaraţie care să ducă lucrurile în această direcţie. Unii spun că suntem ai PNL-ului, alţii că suntem ai lui Soros sau ai Bruxelles-ului. Suntem într-un an electoral, înţeleg foarte bine acest lucru, vreau să menţin până la capăt angajamentul pe care l-am luat", a argumentat Cioloş.

Pe de altă parte, Gorghiu a recunoscut că, în percepţia publică, guvernul Cioloş este pus în dreptul PNL şi a afirmat că premierul şi-a arătat disponibilitatea de a participa sistematic la întâlniri cu liberalii. La rândul său, şi Vasile Blaga a afirmat deschis că PNL susţine acest cabinet şi că, dacă Cioloş înţelege să-şi ducă mandatul ca şi până acum, atunci asta înseamnă că şi liberalii trebuie să se gândească foarte bine. „Suntem la putere sau în opoziţie? Cine este onest faţă de acest guvern? Noi, PNL-ul, care îl susţinem, sau PSD-ul care îl critică în fiecare zi?", s-a întrebat retoric Blaga.


 

Citește și: