Diana Grigore
4796 vizualizări 13 mai 2019

„Domnul Tăriceanu se foloseşte de orice simbol pentru a încerca să mai câştige capital politic. Pare că a descoperit acum nişte secrete uluitoare care sunt de fapt lucruri pe care eu le-am spus public cu sinceritate. De altfel, faptul că cel care atacă pe astfel de subiecte e cineva care a profitat din plin de regimul comunist arată cât de lipsit de simţul proporţiei a ajuns să fie dl Tăriceanu. Să revenim la tinereţea mea. Cazul pomenit de Tăriceanu e un bun exemplu pentru cât de sinistru a fost regimul comunist şi lumea în care trăiam. Am fost militar în termen, repartizat la o unitate militară care aparţinea de Ministerul de Interne de atunci. Se numeau trupele de Securitate, cele care au devenit după Revoluţie actuală Jandarmerie. Misiunea noastră de militari în termen era să asigurăm pază la obiective publice. Printre multele obiective la care am fost repartizaţi a fost şi supravegherea unei intersecţii, despre care am aflat mai târziu că era de fapt stradă care ducea spre casă doamnei Cornea”, a declarat pentru Mediafax Dacian Cioloş.

”Lor le datorăm în mare măsură demnitatea noastră că naţiune, şi în memoria lor trebuie să ne continuăm visul european, să ne cerem şansă noastră la dezvoltare în mijlocul familiei europene şi nu la marginea ei, acolo unde dl Tăriceanu şi guvernarea din care face parte ne tot împing. Cred că a te folosi în campanie electorală de un simbol al luptei anticomuniste este un lucru meschin care nu cinsteşte memoria acestor luptători”, a adăugat Cioloş.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, la Braşov, că Dacian Cioloş a fost militar în trupele de Securitate şi paznic la poarta dizidentei anticomuniste Doinea Cornea, iar la un an de la moartea acesteia şi-a lansat alianţa politică tocmai a Cluj.

„Pe 4 mai, anul acesta s-a împlinit un an de când doamna Doina Cornea nu mai este printre noi Sunteţi printre aceia care i-au fost aproape, aşa cum şi ea v-a fost alături. S-a solidarizat cu voi în 15 noiembrie 1987, motiv pentru care apoi a fost aspru pedepsită de Securitate. Doamna Doina Cornea ne-a lăsat moştenire o lecţie extraordinară, o lecţie a solidarităţii şi a curajului. Dar, la un an de la trecerea ei în nefiinţă, confuzia şi dezinformarea, semănate de moştenitorii Securităţii, au făcut din România un stat captiv. Pe de o parte, îl vedem pe Dacian Cioloş, fost militar în trupele de Securitate şi paznic la poarta dizidentei anticomuniste în 1987, lansându-şi alianţa politică tocmai la Cluj, tocmai exact la un an de la moartea ei", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Braşov.

Tăriceanu, despre faptul că Dacian Cioloş a păzit-o pe Doina Cornea: Nu a făcut decât să confirme

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că Dacian Cioloş nu a făcut decât să recunoască şi să confirme că era într-un fel de Securitare şi păzea casa dizidentei Doina Cornea. Liderul ALDE a adăugat, legat de afirmaţia lui Cioloş „bravo, bine”.

„Credeam că mă întrebaţi de răspunsul lui Cioloş la ce am declarat eu la Braşov. Nu a făcut decât să confirme. Am spus că era într-un fel de Securitate şi păzea casa dizidentei Doina Cornea şi acum ne dă lecţii de morală. Şi Cioloş face o declaraţie în care spune «da, domnule eram». Bravo. Bine. Mi-e tare teamă că s-ar putea ca copiii securiştilor noştri să ajungă securiştii copiilor noştri. Să nu se întâmple deja”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, într-o conferinţă de presă susţinută luni la Călăraşi.

Citește și: