Cristina ANDREI
3178 vizualizări 14 dec 2016
PNL a început să aibă o strategie corentă „de la un punct încolo, puţin cam târziu", a declarat consilierul general al PNL la Interviurile Gândul. Acesta a precizat că nu a văzut „disperarea" cu care se vorbeşte că liberalii s-ar fi agăţat de Dacian Cioloş, ci PNL s-a asociat cu actualul premier cumva natural, pentru că electoratul partidului era foarte compatibil cu acesta. 
 
„Era foarte posibil ca dacă Cioloş ar fi fost susţinut doar de USR poate mai mulţi dintre cei care preferau PNL s-ar fi dus într-acolo. (...)  În primele două săptămâni de campanie aşa a fost, după care noi am simţit că omul pe care îl susţineam nu e implicat suficient şi l-am rugat să facă mai mult. Şi-a dat seama, din păcate, un pic prea târziu, în ultimul ceas", a mai spus Ciucu. 
 

 
Întrebat dacă liberalii au mai primit semne din partea primului ministru Cioloş după alegeri, Ciucu a răspuns că, din lucrurile pe care le cunoaşte, probabil că nu a fost cel mai bun moment, în contextul schimbării conducerii PNL, dar „probabil că or fi fost". Acesta are încă loc în partid, crede consilierul, pentru că „în PNL oamenii competenţi, cu credibilitate au loc. Nu avem altă soluţie". 
 
Varianta lui Ciucu pentru o viitoare conducere a partidului care ar putea să creeze entuziasm este, în primul rând, Cătălin Predoiu, un om care „a făcut multe pentru partid", în ciuda eşecului de la alegerile locale, ocazie cu care a trebuit „să se sacrifice" şi să fie „a patra roată la căruţă", în contextul în care el urmărea funcţia de prim ministru. Alte figuri pe care Ciprian Ciucu le-ar vedea în fruntea PNL sunt Ilie Bolojan, fostul secretar general al formaţiunii, Ovidiu Raeţchi, Adriana Săftoiu sau Raluca Turcan. 
 
Ce se întâmplă cu liberalii de acum înainte, care este strategia lor politică, în general, şi cea de la Bucureşti, în special, unde au avut cel mai slab scor electoral, sunt doar câteva din întrebările la care Ciprian Ciucu, consilier general PNL, a răspuns miercuri, la Interviurile Gândul, LIVE pe gandul.info şi pe Facebook. 

Citește și: