1429 vizualizări 1 mar 2009

Sorin Oprescu a declarat, azi, că termenul de „pulime”, patentat de el şi preluat, acum câteva zile, de Adrian Năstase pentru a cataloga electoratul, a fost uzitat iniţial din respect faţă de oameni.

„L-am folosit, în 2003, când eram faţă-n faţă cu o comisie de analiză a fondurilor Casei de Asigurări şi secretarul de stat de atunci de la finanţe se făcea că nu înţelege despre ce e vorba şi am încercat să dau mai multă plasticitate. Am vrut să spun că oamenii amărâţi nu beneficiază de niciun fel de serviciu medical şi nu ştiam cum să-i explic secretarului ăluia de stat care făcea pe nebunul. Era vorba de oameni bolnavi, săraci care nu aveau nici un fel de asigurare şi cărora ăştia le dădeau picioare-n fund. Nu cred că a deranjat pe nimeni din simplul motiv că eu am spus-o din respect pentru oameni”, ne-a declarat Sorin Oprescu, precizând că el are o cu totul altă părere despre cei care sunt chemaţi la urne: „Nu mă referisem la electorat. Cred că i-a plăcut şi domnului Năstase dacă îl foloseşte. Întreabă-l pe Năstase ce gândeşte el de termenul ăsta! În general el nu copiază pe nimeni, dar probabil că ăsta i-a plăcut. Electoratul e format din oameni inteligenţi pe care nu-i mai păcălesc partidele şi cea mai bună dovadă sunt eu”.

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, reacţionase, săptămâna aceasta, cu promptitudine la modul în care a fost reflectată vizita sa la Curtea Supremă, la primul termen al procesului pixurilor şi brichetelor din campania electorala 2004. Într-o postare intitulată Cum se dă, şmecher, o ştire “echilibrată”, Năstase a criticat faptul că o agenţie de presă şi-a permis să publice ştiri despre eveniment cu background mai întins decât relatarea evenimentului – deşi el a dat „declaraţii ample” . Cu atât mai mult cu cât, a susţinut el, backgroundul conţine informaţii „din rechizitoriul mincinos al DNA pentru intrat în capul pulimii”. „Sorry, este expresia celebră a lui Oprescu”, a adaugat Năstase între paranteze, explicându-şi termenul ales.

Citește și: