444 vizualizări 22 aug 2019

„Viorica obstrucţionează pe faţă justiţia!!! PSD se teme de puşcarie! Orlando a înţeles, după o săptămână, că sesizarea procuraturii în ceea ce mă priveşte a fost o capcană pentru el. După ce l-am anunţat că abia aştept ca împreună cu procurorul de caz să ne uităm prin secretele MFP, curajosul ministru a înţeles că şi-a pus singur laţul de gât. Viorica şi animalul ei de casă au intrat în PANICĂ! Imediat au hotărât să facă SECRET de serviciu TOATE documentele de la MFP. Şi asta au aprobat ieri în şedinţa de guvern. Aşa speră ei că pot opri documentele pe care le primesc din MFP în legătură cu ilegalităţile comise de ei”, a scris Florin Cîţu, joi, pe Facebook.

Liberalul a mai spus că prin adoptarea acestei hotărâri a Guvernului se încearcă ascunderea mai multe lucruri, cum ar fi deplasarea în Cuba, fără mandat, a ministrului de Finanţe Eugen Teodorovici sau falsificarea execuţiei bugetare din 2018 şi a rectificărilor bugetare de anul trecut şi de anul acesta.

„Uitaţi de ce au aprobat IMEDIAT această hotărâre de guvern:

-să ascundă urmele deplasării lui Orlando în Cuba şi faptul că nu a avut mandat aşa cum cerea legea pentru negocia ştergerea datoriei publice pe care Cuba o are către România- 1.5 miliarde dolari.

-să ascundă cheltuielile cu deplasările pentru capitalizarea diverşilor bănci suspecte la care Orlando este guvernator.

-evident că cel mai important lucru pe care îl trec la secret este falsicarea execuţiei bugetare din 2018 dar şi a rectificării bugetarii bugetare din 2018 şi 2019.

-detaliile achiziţiei Banca Românească de EXIM BANK cu bani împrumutaţi din …ATENŢIE MARE … CHINA … doar pe semnătura lui Teodorovici”, a mai scris senatorul PNL.

Florin Cîţu le mai transmite celor doi: „V-am prins! Viorica şi Orlando, de ce vă este frică nu scăpaţi. Vă garantez! Îţi spun doar atât Orlando. Peste puţin o să te plimbi de mână cu Liviu într-o curte mică”.

Guvernul a adoptat, miercuri, o hotărâre pentru aprobarea Listei cuprinzând categoriile de informaţii secrete de stat, pe niveluri de secretizare, elaborate sau deţinute de Ministerul Finanţelor Publice şi de instituţiile aflate în subordinea acestuia şi termenele de clasificare aferente.

„Se aprobă Lista cuprinzând categoriile de informaţii secrete de stat, pe niveluri de secretizare, elaborate sau deţinute de Ministerul Finanţelor Publice şi de instituţiile aflate în subordinea acestuia şi termenele de clasificare aferente, prevăzută în anexa*) care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

(1) Lista cuprinzând categoriile de informaţii secrete de stat, pe niveluri de secretizare, elaborate sau deţinute de Ministerul Finanţelor Publice şi de instituţiile aflate în subordinea acestuia şi termenele de clasificare aferente, prevăzută la art. 1 se comunică instituţiilor interesate de către Ministerul Finanţelor Publice, fiind clasificată potrivit legii.

(2) Informaţiile clasificate secrete de stat care nu sunt preluate în noua listă, aparţinând instituţiilor care nu se mai află în subordinea sau sub autoritatea Ministerului Finanţelor Publice, se menţin ca informaţii clasificate şi se protejează potrivit legii, pe întreaga perioadă a menţinerii clasificării informaţiilor sau până la încadrarea acestor informaţii în noi clase şi niveluri de secretizare, după caz”, potrivit actului normativ adoptat de Executiv.

Citește și: