Cristina ANDREI
2245 vizualizări 9 mai 2017

„Când am intrat în politică, atunci când am creat acest partid, am spus că avem două obiective. Primul obiectiv este să reconstruim încrederea între clasa politică şi cetăţeni. Şi al doilea obiectiv este să încurajăm participarea cetăţenilor în viaţa comunităţii, pentru ca încet, încet să ajungem mai mult la o democraţie participativă, nu reprezentativă. (...) Eu spun că, prin acţiunea noastră în administraţia locală, acolo vom putea să atingem aceste două obiective, pentru că la nivel local se va reconstrui încrederea între cetăţeni şi clasa politică. La nivel local se începe, pentru că mai întâi, înainte să ai încredere în Parlamentul României, vei avea încredere în primarul tău, în Consiliul local, vei vedea schimbările pe străzile tale”, a declarat pentru Gândul Clotilde Armand. 

Consiliera susţine că în continuare vrea să se dedice administraţiei locale, pentru că acolo e nivelul la care oameniii se pot implica în mod real şi trebuie încurajaţi să participe la construirea comunităţii aşa cum şi-o doresc, şi crede că şi partidul  ar trebui să facă acelaşi lucru, dar şi să comunice mai mult pe ceea ce se întâmplă în teritoriu. 

„Oamenii vor ceva pentru şcoala lor, vor să fie un parc lângă ei, vor să pună nişte pomi pe strada lor. (...) Şi atunci eu, în calitate de vicepreşedinte, am început toată această poveste politică cu aceste două obiective, şi eu consider că, la ora actuală, USR trebuie să fie mult mai prezent la nivel local. S-a pus foarte mult în ultima vreme accent pe prezenţa USR la nivel naţional (...), dar eu spun că USR va căpăta greutate dacă la nivel local ia rădăcini. (...) Şi pentru acest lucru am început şi aceste campanii cu 'Hai la pas prin sat'. Am fost deja în foarte multe sate, data trecută am fost la un sat din judeţul Neamţ unde au un grup de iniţiativă USR cu 21 de cetăţeni. Asta vreau să fac! Şi în satul următor la fel, sunt foarte multe sate unde exact asta se întâmplă: oamenii îşi iau soarta în mâini şi vor să se implice”, a explicat consiliera de la Sectorul 1. 

Întrebată pe cine susţine pentru funcţia de preşedinte al formaţiunii, consiliera a evitat să dea un răspuns concret, dar a precizat că Nicuşor Dan este „extrem de legitim” pentru acest post, cu toate că USR trebuie să fie un partid „unde lucrurile se mişcă şi eu aş saluta şi un alt preşedinte”. 

„Vă daţi seama că Nicuşor Dan este extrem de legitim pentru acest post. Dar mi se pare foarte bine faptul că există o democraţie, că există mai multe persoane care candidează, eu le mulţumesc pentru faptul că au făcut acest lucru. Trebuie să fim un partid unde lucrurile se mişcă şi eu aş saluta şi un alt preşedinte”, a încheiat Armand. 

În urmă cu aproximativ o lună, Clotilde Armand a vorbit pentru Gândul despre posibilitatea de a candida la şefia USR şi a admis că s-a gândit la această variantă. 

„Aici nu sunt hotărâtă, eu aş dori un partid unde sunt mai mulţi candidaţi. Eu nu aş dori un partid unde este un singur candidat care este votat de toată lumea şi atunci ar fi un vot mai mult formal. Eu aş vrea un partid deschis, cum am mai spus, un partid care creşte oamenii, un partid unde sunt mai mulţi lideri şi asta mi-aş dori: un partid cu mai mulţi candidaţi pentru rolul de preşedinte", a explicat atunci consiliera de la Sectorul 1. 

Citește și: