Liviu Dadacus - Mediafax
190 vizualizări 18 oct 2017

„Miercuri va fi o întâlnire a coaliţiei, vom comunica deciziile luate care se vor implementa. Luni a fost o întâlnire informală în care am avut o primă discuţie despre buget, split TVA, legile Justiţiei, toate legile care să fie iniţiate în Parlament, despre contribuţii, ne-am pus de acord”, anunţa, marţi, liderul PSD, Liviu Dragnea.

Întrebat care vor fi legile care vor fi iniţiate de către Parlament şi nu vor mai fi asumate de Guvern, liderul PSD a spus: „Parteneriatul public-privat, Fondul Suveran de Dezvoltare, toate şansele ca şi legile justiţiei - părerea unanimă e că trebuie să fie prin iniţiativă parlamentară”.

„Premierul a spus ieri că îi va cere ministrului Justiţiei ca azi să-i spună care ar fi perioada obligatorie care ar trebui să treacă prin procedură guvernamentală, să vedem dacă mai avem şanse sau nu să le trecem în această sesiune parlamentară. Domnul Toader, ce are până acum, mâine poate să le pună la dispoziţia comisiei, şi va participa la toate şedinţele comisiei”, a spus Dragnea.

În ceea ce priveşte Legea pensiilor, Dragnea a spus că decizia coaliţiei a fost să se discute întâi despre legile enumerate anterior.

„Am stabilit ieri întâi să discutăm despre aceste legi, să nu afectăm Legea salarizării, să definim split TVA în aşa fel ca cei care sunt buni platnici să nu aibă probleme iar cei care au datorii, dacă le plătesc, să nu mai aibă această problemă”, a spus liderul PSD.

Citește și: