Diana Grigore
889 vizualizări 22 iul 2019

„Până acum, când mai sunt câteva ore până la CEx, nimeni din partid, niciunul dintre primari, şefii de judeţe, niciunul dintre senatori sau deputaţi, nimeni din electoratul nostru şi niciun român nu ştie sondajele reale pe care PSD le-a achitat şi le-a făcut în ultimele patru săptămâni legate de cum este în sondaje fiecare candidat. În România în acest moment există o mare parte din electorat care doreşte mai departe dreptate până la capăt, drepturi şi libertăţi, să nu se mai petreacă abuzuri în România. Ar dori un candidat care să nu uite de acest tip de mesaj. Din păcate în acest moment nu avem nici măcar un candidat. Mâine la CEx se va stabili, probabil, un candidat care nu ştiu cum apare în sondaje şi ni se cere nouă tuturor să îl susţinem pe acest candidat. Că vine din afara partidului, din interior, nu ştiu ce să zic, părerea în interior este împărţită. Nu prea suntem mulţumiţi mai deloc cu acest lucru”, a afirmat Codrin Ştefănescu, la Antena 3.

Fostul secretar general al PSD a declarat că sunt social-democraţi care şi-au exprimat dorinţa de a candida la prezidenţiale, dar nu apar în sondaje.

„Fifor şi Teodorovici au anunţat azi că au renunţat la candidatura pentru prezidenţiale. Nici nu ştiu exact dacă erau în sondaj. Liviu Pleşoianu şi Gabriela Firea nu sunt băgaţi în seamă. Din câte am înţeles eu, că sondajele sunt secrete, ei nici măcar nu au fost trecuţi în sondaje şi totuşi Gabriela Firea apare în foarte multe sondaje făcute la fel ca şi Liviu Pleşoianu...Pleşoianu a mai şi candidat la Congres şi a luat un număr de voturi foarte important la Congres, ceea ce arată că mai mult de un sfert din delegaţii congresului, adică o sută şi ceva de mii de membrii de partid ar merge pe această variantă. Olguţa Vasilescu este scârbită de tot şi sentimentul este împărtăşit inclusiv de mine. Prin urmare am zis cine a mai rămas în cursă din partea PSD”, a adăugat Ştefănescu.

El a subliniat că PSD trebuie să intre în turul doi la alegerile prezidenţiale.

„Eu trebuie să fiu sigur că acest candidat al meu din PSD intră în turul doi. Este un coşmar pentru mine să mă gândesc că în turul doi va intra Barna şi cu Klaus Iohannis, iar electoratul nostru va trebui să meargă la vot în turul doi să aleagă între răul cel mai mic, iar noi va trebui să venim să explicăm în turul doi dacă, doamne fereşte nu intrăm, care e răul cel mai mic. Este cumplit. Avem obligaţia în faţa electoratului să intrăm în turul doi. Ca să intrăm în turul doi trebuie să avem un candidat care să îndeplinească trei criterii: să nu îşi schimbe discursul public, să fie votat de către congresul mare, cu patru mii de delegaţi”, mai spune social-democratul.

Codrin Ştefănescu a adăugat că mulţi pesedişti nu se simt „în regulă” cu privire la condiţiile impuse de partid, iar congresul convocat pe 3 august pentru validarea prezidenţiabilului PSD e mai mult „o adunare”.

„Ăla va fi un congres mai restrâns. 1500 de delegaţi nu reprezintă un congres. E o adunare.Tot ce a declarat Gabriela Firea, Liviu Pleşoianu, Şerban Nicolae sunt corecte. Lucrurile nu sunt în regulă aici. Eu ca pesedist, ca şi mulţi alţii, nu ne simţim în regulă în condiţiile de faţă. Habar nu am ce vor decide mâine colegii noştri care văd că aplaudă absolut orice în ultima perioadă, inclusiv aberaţiile pe care începem să le susţinem care erau în punctele opoziţiei”, a mai afirmat Ştefănescu.

Biroul Politic Naţional al PSD va avea loc marţi, la Parlament, începând cu ora 11:00. Social-democraţii vor alege candidatul partidului pentru alegerile prezidenţiale, urmând ca mai apoi propunerea să fie validată în Comitetul Executiv, începând cu ora 12:00.

 

Citește și: