Departamentul Politic
5495 vizualizări 27 mai 2019

"Să nu luaţi în seamă obraznici mici de genul acesta pentru că nu au nicio legătură cu partidul. Noi în momentul de faţă trebuie să fim foarte uniţi, să găsim soluţii, am înţeles mesajul pe care electoratul l-a transmis, toată lumea în partid cere analize serioase în fiecare judeţ să vedem unde s-a greşit pentru că sunt organizaţii care au obţinut peste 47% şi organizaţii ca a domnului Robert Negoiţă, care luat 16%. Evident că acum toţi cei din partid aşteaptă o întâlnire. Boi suntem încă la sediu pentru că avem foarte multe probleme în aceste ore, sunt contestaţii, sunt întâlnirea cu avocaţii, BEC-ul încă nu s-a exprimat cu rezultatul final care este şi rezultatul legal. Lucrurile sunt destul de clare. Ştim că ne aflăm pe poziţia doi", a declarat Codrin Ştefănescu, la Antena 3.

Reacţia secretarului general PSD vine după ce primarul Sectorului 3 al Capitalei a catalogat rezultatul alegerilor europarlamentare ca fiind o "surpriză plăcută", precizând că "un anumit mod ticălos de a conduce nu a trebuit şi nu trebuie încurajat, ci, dimpotrivă, sancţionat", ceea ce s-a şi întâmplat.

"Am văzut pe anumite posturi de televiziune şi prin presă, că există o oarecare uimire vis a vis de rezultatele acestor alegeri. Nu împărtăşesc această stare de uimire, de surprindere. Sau dacă totuşi să spunem că ar fi o surpriză, consider că este una plăcută", a scris pe Facebook, Robert Negoiţă.

Edilul şi-a motivat afirmaţia, precizând că un mod ticălos de a conduce nu ar fi trebuit şi nu trebuie încurajat, ci sancţionat, ceea ce s-a şi întâmplat la acest scrutin. "De ce? Fiindcă un anumit mod ticălos de a conduce nu a trebuit şi nu trebuie încurajat. Ci, dimpotrivă, sancţionat! Şi asta s-a întâmplat. Mă bucur că trăiesc în această ţară, în care populaţia a înţeles importanţa votului şi a început să îşi spună punctul de vedere. Este un moment important. Unul în care trebuie să analizăm atent lucrurile şi direcţiile. În care trebuie să înţelegem că faptele concrete, că munca serioasă, că dezbaterea transparenţă, că acceptarea altor opinii argumentate sunt esenţiale", a mai transmis Robert Negoiţă.

Purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, a prezentat luni primele rezultate parţiale la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Astfel, potrivit datelor centralizate până la ora 10.23, PNL a obţinut 618.197 voturi (26,23%), PSD 558.234 voturi (23,68%), iar USR-PLUS a primit 483.493 voturi (20,51%).

De asemenea, ProRomânia a obţinut 165.315 voturi (7,01%), PMP 130.906 voturi (5,55%), UDMR a primit 142.993 voturi (6,07%), iar ALDE a obţinut 100.005 voturi (4,24%)

Potrivit lui Muhuleţ, la referendum, din 2.004.902 voturi centralizate, 1.625.321 au fost favorabile întrebării referitoare la interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie. De asemenea, la întrebarea privind interzicerea adoptării OUG în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare, din cele 1.992.857 voturi centralizate 1.619.681 au fost favorabile.

Citește și: