Ana Petrescu
96 vizualizări 14 oct 2019

Prin urmare, CE aşteaptă nominalizarea din partea României, iar preşedintele ales Ursula von der Leyen încurajează statele membre ale UE să propună femei şi persoane care să fie integre şi să aibă competenţele necesare, au adăugat sursele citate.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene Mina Andreeva a declarat, luni, că solicitarea preşedintelui ales al CE Ursula von der Leyen rămâne aceeaşi, în sensul de a avea mai multe nume, nominalizări pentru poziţia de comisar european, chiar dacă situaţia politică din România s-a schimbat.

Europarlamentarii PNL, Siegfried Mureşan şi Adina Vălean, ar putea fi luaţi în calcul pentru poziţia de comisar european din partea României, au declarat surse din conducerea partidului, pentru MEDIAFAX.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, într-o discuţie informală cu jurnaliştii, că se va implica la nivelul UE pentru a nu fi acceptat un comisar european propus de un Guvern demis, respectiv europarlamentarul PSD Dan Nica.

Anterior moţiunii de cenzură adoptată de Legislativ, Viorica Dăncilă a anunţat că propunerea Executivului este Dan Nica, iar cea de rezervă este Gabriela Ciot, după ce Rovana Plumb a fost respinsă pentru funcţia de comisar european pentru Transporturi.

 

Citește și: