Anca SIMINA
2353 vizualizări 22 oct 2012

Guvernul nu a fost încă informat oficial în privinţa blocării altor două programe europene în valoare de 7 miliarde de euro, spune premierul Victor Ponta, fără a nega însă că acest lucru este practic iminent. 

"Nu am fost informat oficial", a răspuns Ponta, după articolul publicat ieri de gândul care avertitează că la Bruxelles sunt în pregătire încă două scrisori ale comisarului pentru dezvoltare regională, Johannes Hahn prin care Comisia Europeană va anunţa procedura de presuspendare a fondurilor pentru alte două Programe Operaţionale Sectoriale (POS) – Transport şi Competitivitate. Potrivit surselor diplomatice citate de gândul, posibilitatea reluării plăţilor este aproape nulă în acest moment, precum şi în viitorul apropiat.

Avertismente verbale în acest sens au venit inclusiv săptămâna trecută, din partea preşedintelui Comisiei Europene, care s-a întâlnit cu premierul la Palatul Victoria.  Ponta a dat de înţeles că se aşteaptă la acest lucru, pasând însă responsabilitatea guvernului Boc. "Pot să vă spun un singur lucru: că, în urma auditurilor din 2009 până în noiembrie 2011, s-au constatat grave abuzuri. Obligaţia nostră este aceea de a debloca programul", a mai spus Victor Ponta, înainte de şedinţa USL.

 

Citește și: