Gandul.info
Cristina ANDREI
423 vizualizări 24 apr 2018

"Încă de la început (art.2 aliniatul 1) proiectul de lege vorbeşte despre 'elaborare prin consens' a Strategiei naţionale pe termen lung 'România 2040'. Dar consensul se obţine printr-un proces de  implicare a întregului spectru politic, precum şi a reprezentanţilor tuturor sectoarelor de activitate – public, privat şi societate civilă, nicidecum prin obişnuita consultare formală, prin care coaliţia de guvernare mimează participarea şi democraţia. Membrii Comisiei speciale create sub egida Parlamentului sunt propuşi a fi, în măsură covârşitoare, membri ai PSD&ALDE: reprezentanţi ai guvernului, reprezentanţi ai comisiilor de specialitate din Camera Deputaţilor şi Senat, reprezentanţi ai Consiliului de Programare Economică (numiţi de fostul premier Mihai Tudose) şi ai Comisiei Naţionale de Prognoză. Până şi personalităţile ”ştiinţei din mediul academic şi universitar”, vor fi desemnate tot de preşedintele Comisiei, al Camerei Deputaţilor şi al PSD, Liviu Dragnea. Coaliţia de guvernare va fi supra-reprezentată, iar ONG-urile, sindicatele şi patronatele vor avea numai statutul de invitaţi!", se arată în analiza postată pe site-ul platformei. 

O altă problemă majoră este, spun reprezentanţii România 100, şi metodologia foarte sumară, în care se vorbeşte despre trei scenarii care sunt parte integrantă a strategiei, întrebarea de bază fiind: care dintre scenarii va fi obligatoriu pentru viitoarele guverne?! 

"A doua categorie de semne de întrebare este generată de comportamentul demonstrat de PSD&ALDE în ceea ce priveşte respectarea actualelor strategii sectoriale, pe termen lung, din domenii cheie. Numai câteva exemple sunt elocvente: Master Planul de transport, condiţionalitate ex-ante esenţială pentru implementarea cadrului de finanţare europeană pentru perioada 2014-2020, este complet căzut în uitare, sub-finanţat cronic sau pur şi simplu împotmolit în indiferenţă şi incompetenţă. Un alt exemplu: strategiile de dezvoltare şi de formare profesională a funcţiei publice, şi ele condiţionalităţi ex-ante ale Acordului de Parteneriat pentru perioada 2014-2020, au rămas prin sertare, iar propunerile din proiectul de Cod Administrativ, aflat în dezbatere în parlament, nu numai că le ignoră complet, dar merg exact în direcţia opusă, fundamental greşită, a consolidării controlului politic, a incompetenţei, a deciziilor arbitrare şi precarităţii în administraţia publică", mai arată documentul citat, punând accent şi pe îngrijorarea pe care o provoacă prezenţa lui Liviu Dragnea în fruntea acestei comisii. 

Concret, reprezentanţii România 100 argumentează că acesta este lipsit de credibilitate, în condiţiile în care, spun aceştia, "din ianuarie 2017 nu face altceva decât să lupte cu toate mijloacele împotriva unei justiţii independente şi egale pentru toţi, şi care (culmea stabilităţii) a numit şi schimbat în 13 luni 3 guverne în căutarea obedienţei totale". Dragnea nu ar fi, astfel, echidistant şi nici nu ar putea să construiască un consens autentic, aşa cum se arată în proiect: "Liviu Dragnea, condamnat penal definitiv, inculpat şi urmărit penal în alte dosare, nu oferă nici o garanţie de integritate şi nici nu are capacitatea necesară de a conduce un asemenea proces complex, de construire a unui proiect de ţară". 

Soluţia pe care o propun cei de la România 100 ar fi aceea ca o astfel de comisie să funcţioneze sub autoritatea preşedintelui, să fie formată dintr-un număr egal de reprezentanţi atât din zona partidelor politice, cât şi a asociaţiilor profesionale, societăţii civile şi din zona academică, atât din ţară, cât şi din diaspora. 

"Deşi o asemenea Strategie pe termen lung a României este necesară, ceea ce se propune prin acest proiect legislativ nu este altceva decât un nou exerciţiu de imagine şi propagandă marca PSD menit să distragă atenţia de la eşecul tot mai evident al aplicării faimosului program de guvernare din 2016", îşi încheie mesajul cei de la România 100. 

Citește și: