942 vizualizări sâmbătă, 13:06

Tăriceanu despre momentul ieşirii de la guvernare: Dăncilă nu a făcut reduceri să nu supere rude

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a vorbit despre momentul în care ALDE a ieşit de la guvernare, spunând că i-a cerut Vioricăi Dăncilă mai multe reduceri pe personal: „mi-a spus că nu poate să reducă numărul de consilieri de la cabinetele parlamentarilor pentru că se supără rudele lor”.

Citiţi continuarea...

Tăriceanu, despre un post de premier după alegeri: Cred că am o experienţă care ar fi utilă

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, sâmbătă, la Sibiu, că experienţa lui ar putea fi utilă în funcţia de premier, după alegerile prezidenţiale. „Să ştiţi că până mă retrag din politică, nu spun că nu mă interesează”, a mai spus liderul ALDE.

Citiţi continuarea...

Tăriceanu a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis, la consultări, că ALDE va susţine condiţionat în Parlament, fără să dea un cec în alb, „un guvern bazat pe PNL şi condus de un premier PNL”.

„Avem câteva condiţii la care în momentul de faţă reflectăm şi pe care le vom prezenta viitorului premier, atunci când va veni să facem discuţiile legate de votul pe care presupun că şi-l doreşte şi de care are nevoie pentru desemnarea ca prim-ministru”, a spus Tăriceanu.

Întrebat care sunt aceste condiţii, liderul ALDE a răspuns că una este legată de menţinerea cotei unice de impozitare „care a adus avantaje importante pentru economia românească, pentru întreprinzători şi pentru salariaţi”.

„Am mai spus un lucru, că nu vom accepta ca reformele care s-au făcut în domeniul Justiţiei şi care au permis în recâştigarea independenţei judecătorilor să fie ameninţate. Nu vreau să ne reîntoarcem la o republică a procurorilor, nu vreau să ne reîntoarcem la o Românie care este condusă din nou prin protocoale secrete între serviciile de informaţii - procuror şi alte componente ale Justiţiei”, a declarat Tăriceanu.

Acesta a adăugat că ALDE mai are şi alte condiţii.

Citește și: