Cristian ANDREI
5171 vizualizări 12 iun 2012

UPDATE 16:40 După demiterea conducereii TVR prin votul Parlamentului, Radu Călin Cristea a fost desemnat director general interimar al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), marţi, cu unanimitate de voturi, de către membrii Comisiilor de cultură ale Parlamentului.

UPDATE 16:06 Parlamentul a respins raportul de activitate al TVR pe 2011, 240 voturi şi 4 abţineri, ceea ce înseamnă că întreaga conducere a televiziunii publice este demisă.

Plenul reunit a aprobat solicitarea liderului deputaţilor PSD, Valeriu Zgonea, care a solicitat convocarea imediată a comisiilor reunite de cultură pentru desemnarea şefului interimar al TVR, după demiterea consiliului de administraţie al televiziunii publice.

UPDATE  14:40  Radu Călin Cristea, cel propus pentru a prelua conducerea televiziunii publice, deja a ajuns la Parlament şi a stat la discuţii cu ministrul Culturii, Mircea Diaconu.

UPDATE  14:28  Raportul de activitate al TVR a picat la Comisiile de Cultură reunite, cu 16 voturi împotrivă şi două abţineri. Astfel, demiterea conducerii TVR va fi dezbătută în plenul Parlamentului.

USL pregăteşte schimbarea televiziunii publice, raportul TVR urmând să intre astăzi la vot în plenul Parlamentului. Respingerea documentului echivalează cu demiterea Consiliului de Administraţie a TVR, Comisia de Cultură urmând să decidă dacă va trimite raportul în plen.

USL a pregătit deja un om pentru a prelua şefia TVR, în persoana lui Radu Călin Cristea. Pe lângă acesta, şi Ovidiu Miculescu a fost propus pentru a prelua Societatea Română de Radiodifuziune. PDL încearcă să blocheze în Comisia de Cultură raportul, în speranţa că acesta nu va ajunge astăzi la votul parlamentarilor.

 

 

Citește și: