Cristian ANDREI
5646 vizualizări 29 iun 2014

Relaţia rece dintre vicepremierul Dragnea şi fostul ministru al Transporturilor, Dan Şova, şi bătălia pentru funcţia de preşedinte al partidului, care va rămâne liberă dacă Victor Ponta va candida la alegerile prezidenţiale, a încercat să fie ascunsă de ochii presei. Chiar dacă în partid se poartă negocieri insistente pentru succesorului lui Ponta în fruntea partidului, oficial cei doi neagă orice conflict. Mai mult, atât Dragnea, cât şi Şova dau vina pe presă pentru informaţiile apărute despre războiul intern din partid pentru şefia PSD. Dragnea are în acest moment sprijinul mai multor filiale, în timp ce Şova a început să-şi facă o campanie internă în partid pentru a câştiga competiţia internă.

Întrebat dacă există un conflict între liderii din Sud care îl susţin pe el şi cei din Transilvania, în frunte cu Ioan Rus, care îl sprijină pe Şova, Dragnea a ţinut să precizeze că „informaţia este proastă, este o informaţie foarte proastă”.

„Nu e niciun fel de război în partid, în presă nu ştiu. Eu cu domnul Rus am o relaţie extrem de bună şi suntem foarte buni prieteni. Noi nu judecăm aşa, domnul Rus a venit în Guvern, are experienţă  şi poate să ajute Guvernul foarte mult. Astea sunt nişte scenarii care nu au legătură cu realitatea, din fericire. Am auzit că se va juca cu cuţitele pe masă, toţi colegii care au intrat la discuţia de astăzi nu aveau niciun cuţit”, a declarat Dragnea.

Preşedintele executiv a vrut să arate că în partid este linişte şi că nu a început competiţia pentru scaunul care ar putea fi lăsat liber de Victor Ponta.

„Este extrem de important pentru a nu avea discuţii acum despre cine e preşedintele PSD după, noi avem preşedinte la PSD acum. Trebuie să ne concentrăm să câştigăm alegerile şi să dea Dumnezeu să avem această problemă în partid după partid. Atunci este timp suficient până la Congres, fiecare să-şi facă campanie în partid. toată lumea trebuie să fie concentrată pentru prezidenţiale”, a spus Dragnea.

Şova şi Dragnea s-au contrazis în privinţa discuţiilor care vor avea loc la Comitetul Executiv despre activitatea Guvernului. În timp ce Dragnea a vorbit despre o discuţie a teritoriului cu fiecare ministru, Şova spune că nu se va discuta în niciun fel activitatea guvernamentală.

De asemenea, în timp ce Şova, care va fi noul purtător de cuvânt al PSD, spune că mâine nu se vor lua decizii. Dragnea a anunţat că la Comitetul Executiv se vor lua decizii foarte importante.

În acest moment, între cei doi social-democraţi relaţiile sunt foarte reci, deşi Dragnea este preşedinte executiv, iar Dan Şova va fi noul purtător de cuvânt. Mai mult, Dragnea a fost prezentat în timpul campaniei pentru europarlamentare drept viitorul şef al campaniei prezidenţiale a lui Victor Ponta, în timp ce despre Şova s-a spus că s-a retras din Guvern pentru a se implica mai mult în campania prezidenţială.

Întrebat cum va lucra cu Şova în calitate de purtător de cuvânt, Dragnea a răspuns sec că poate lucra cu oricine. În timpul interviurilor date în faţa presei, cei doi nu au discutat, iar Dragnea s-a ferit să „fie după Şova” cum l-a invitat presa.

„Aceasta a fost o ipoteză care a fost lansată în presă (n.r – candidatura lui Şova pentru preşedinţia PSD), nu are niciun fel de obiect de discuţie. Dacă va câştiga Ponta, după 17 noiembrie când vom avea rezultatele se poate face orice fel de discuţie. Nici nu m-am gândit să candidez, nu m-a interesat, mă interesează doar alegerile prezenţiale”, a fost explicaţia lui Şova.

El a spus că despre campania prezidenţială se va discuta în forurile statutare, pentru a se vedea ce rol are fiecare.

Citește și: