Liviu Dadacus - Mediafax
1663 vizualizări 21 feb 2018

„În urma şedinţei BPN de azi, am stabilit data Congresului, care va fi în 10 martie, la Sala Palatului. Am stablit un calendar de organizare, am stabilit detaliile privind organizarea. Mai rămâne să avem un CExN până în data de 10 martie, în care să discutăm câteva aspecte”,a spus purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre.

Întrebat ce se va discuta la CExN, Dobre a răspuns: „La CExN se va discuta dacă se vor face alegeri, dacă se va schimba structura BPN, dacă mai sunt alte modificări, ce modificări au fost propuse la Statut. Între 22 şi 27 vor fi comitetele judeţene”. 

Oprişan vrea să revină

Congresul PSD din data de 10 martie este unul foarte important pentru PSD, dar mai ales pentru Liviu Dragnea, care a anunţat, deja, că va cere o reconfirmare.

În plus, deja sunt lideri PSD pe plan local care au anunţat că vor candida la funcţii de conducere, lista fiind deschisă de şeful PSD Vrancea, Marian Oprişan. „Să vedem ce stabilim în BPN, în CExN, ce formă va exista şi Congresul va avea loc la data stabilită. Dacă se impune alegere a unui nou BPN în Congres, da, fără niciun fel de problemă voi candida”, a explicat Oprişan, care a precizat că în 2015 nu a candidat pentru că avea un dosar, dar că între timp demonstrat că este nevinovat:„Nu am candidat în 2015 la Congres pentru că am spus că nu candidez pentru că am un dosar, e dosarul meu, nu e dosarul partidului. De data asta, pentru că am demonstrat întregii naţiuni că sunt nevinovat şi nu am nicio legătură cu ceea ce mi-au fost aduse ca şi acuzaţii, vă spun cât se poate de clar că eu candidez la o funcţie de conducere în PSD”.

Ştefănescu: „Nu mi-e frică de concurenţă în interiorul partidului”

Şi Codrin Ştefănescu vrea să candideze, în ciuda faptului că nu este deloc bine văzut de Dragnea, lucru pe care, de altfel, l-a şi recunoscut. 

„Ştiţi foarte bine că voi candida, pentru orice funcţie. Nu mi-e frică de concurenţă în interiorul partidului. Chiar am fost printre cei care au susţinut ideea de Congres cu alegeri şi pentru vicepreşedinţi. O să fie o competiţie probabil în partid, dacă vom stabili lucrul ăsta. Încă nu am bătut în cuie”, a spus Ştefănescu, care nu înţelege de ce i-a devenit antipatic liderului PSD Liviu Dragnea: „A zis domnul Dragnea şi asta este! Nu ştiu de ce am devenit antipatic domnului Dragnea în ultima perioadă, că-s acelaşi Codrin Ştefănescu care a stat langă Liviu Dragnea în momente foarte grele şi nu fac nici eforturi disperate să devin nici simpatic, nici antipatic mai mult decât sunt antipatic. Voi continua aşa cum fac de 28 de ani să spun lucrurilor pe nume, exact ce gândesc”.

În schimb, vicepremierul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării, a anunţat că nu mai candidează la nicio funcţie. ”Nu mai candidez. Nu mai vreau. Simplu”, a spus Stănescu, care susţine că nu are nicio legătură posibila redeschidere a dosarului: „E decizie unilaterală. Fiecare, dacă vrea, candiează, dacă nu, nu, dar eu nu candidez la nimic”.

La Congresul PSD de pe10 martie este posibil să se aleagă vicepreşedinţii formaţiunii, adică Biroul Politic Naţional.

Citește și: