28 vizualizări 9 sep 2009

O misterioasă campanie de publicitate, desfăşurată pe TV şi online, declarat socială, ne trimite de câteva zile către un site - www.spunesitu.ro - în care suntem invitaţi să ne spunem părerea despre fundătura în care a ajuns ţara. După ce presa a încercat să afle cine se ascunde în spatele campaniei, autorii ei au ieşit din anonimat: fostul preşedinte Emil Constantinescu, prin INCOR - condus de Zoe Petre - şi omul de afaceri Dinu Patriciu, prin compania sa de publicitate Odyseey Communication.

Fostul preşedinte Emil Constantinescu respinge însă categoric ideea că face teasing pentru Crin Antonescu. "Este o speculaţie. Această campania care se face prin INCOR - Institutul de Cooperare Regională, fondat de mine şi condus de doamna Zoe Petre -, este urmarea proiectului mai vechi al INCOR şi al «Fundaţiei pentru Democraţie» pe care l-am lansat de câţiva ani, şi anume «Părerea cetăţeanului contează». Proiectul s-a desfăşurat ani buni, începând din 2003, în sistem door to door, pentru că, în acea perioadă, eram complet interzişi pe tv, pe radio şi în ziare. Era perioada lui Năstase. Acum s-a schimbat situaţia, iar comunicarea pe internet este tot mai eficientă, fapt care ne-a determinat să reluăm acest program pe net", a declarat, pentru Gândul, fostul şef al statului. El spune că, relansând programul, s-a bucurat de sprijinul companiei de publicitate Odyssey Communication, deţinute de Dinu Patriciu. "Ei, de aici au început speculaţiile. Legătura cu Crin Antonescu este o presupunere. Acesta este doar un proiect care încearcă să pună oamenii să comunice şi să determine o atitudine civică, după care să atragă intelectuali care să sugereze o atitudine civică concretă. Site-ul, precum şi rezultatele proiectului sunt publice", a mai spus Constantinescu.

Se pregăteşte un comitet de sprijin pentru candidatura lui Antonescu

Emil Constantinescu a precizat că nu neagă sprijinul pe care îl acordă liberalului. "Eu pregătesc un comitet de sprijin al candidaturii lui Crin Antonescu, format din mari personalităţi, intelectuali de marcă din domeniul tehnic, umanist ştiinţific din România. Dar acesta este un alt proiect al meu, fără nicio legătură cu campania «spune şi tu». Va fi finalizat foarte repede, vinerea sau sâmbăta aceasta, şi va fi prezentat pe Internet".

Odyssey nu ştie cât costă campania

La rândul lor, responsabilii cu acest proiect din compania lui Patriciu, Odyssey Communication, au precizat pentru Gândul că ei îşi fac treaba în urma unei comenzi primite de la INCOR şi că nu au idee de valoarea contractului.

Liderul PNL se regăseşte în temele ei

Liderul liberal, Crin Antonescu, a precizat că este vorba de o campanie cu care are "o legătură de solidaritate" şi că temele de acolo îi sunt proprii. "Din punct de vedere financiar, nu am nicio legătură cu proiectul", a spus Antonescu, pentru Gândul.

Citește și: