Adrian POPESCU
Mihaela Gradinaru - Mediafax
42256 vizualizări 9 nov 2014

Peste 200 de persoane au participat, duminică, la Braşov, la un miting împotriva lui Victor Ponta şi de solidaritate cu românii din diaspora, iar simultan alţi 300 de simpatizanţi ai PSD au ieşit în stradă, între cele două tabere şi jandarmi având loc îmbrânceli, două persoane fiind duse la Poliţie.

Primarul Braşovului, George Scripcaru (PDL), s-a delimitat de acţiunea de protest anti-Ponta şi a spus că primăria a dat autorizaţie de miting, explicând pentru gândul că cei care au strigat împotriva lui Ponta astăzi, protestau împotriva lui Traian Băsescu şi Emil Boc în 2012.

Participanţii la mitingul pro-vot au început să se adune, duminică, începând cu ora 13.00, pe trotuarul din faţa sediului Prefecturii Braşov. Acţiunea a început cu intonarea imnului ”Deşteaptă-te, române!”,  după care s-au scandat lozinci precum ”Jos Ponta”, ”Jos labele de pe justiţie, ”Vrem vot corect”, ”Jos Guvernul”.

VIDEO: Florin Negruţiu, Gândul

Ulterior, pe trotuarul de vizavi, s-au strâns aproximativ 300 de simpatizanţi ai PSD, strigând ”Ponta preşedinte”.

Cele câteva sute de PSD-işti purtau pancarte pe care scria „Vrem un preşedinte ortodox”, „Nu vreau un străin preşedinte”, „Iohannis=Tokes” sau „Ardealul pământ românesc”

La faţa locului s-au deplasat câteva zeci de jandarmi care au format un cordon despărţitor între cele două tabere.

La un moment dat, între participanţii la cele două mitinguri şi jandarmi au avut loc mai multe îmbrânceli.

VIDEO: Florin Negruţiu, Gândul

Potrivit jandarmilor, două persoane a fost duse la Poliţie, pentru audieri, după ce s-au manifestat violent în timpul mitingurilor.

Unul dintre protestatatari a fost ridicat de jandarmi.

Foto: Adrian Popescu

Foto: Adrian Popescu

Foto: Adrian Popescu

Citește și: