Anca SIMINA
5120 vizualizări 5 feb 2013

Raportul critic al Comisiei Europene la adresa Justiţiei din România este pus de liderii USL pe seama lui "Băsescu şi a armatei lui" care "pârăsc la Bruxelles şi dezinformează Comisia Europeană".

"Noi n-avem o problemă la Bruxelles. Noi avem o problemă în România. Nu e domnul Barroso care a inventat ceva. Românii, cu nume şi prenume pârăsc la Bruxelles, dezinformează Comisia Europeană. Sunt oameni cu poziţii oficiale", a susţinut premierul Victor Ponta, invitat la Antena 3, sugerând că ar fi vorba despre europarlamentarul PDL Monica Macovei, fără a o nominaliza însă.

Mai direct a fost Crin Antonescu. Preşedintele PNL a acuzat "gaşca lui Băsescu" de "diversiuni împotriva României" şi pe şeful staului că, pe de o parte discuta cu liderii USL despre MCV, pe de altă parte făcea "un rău enorm", folosindu-şi relaţiile la Bruxelles.

"Nimeni din România cu 70% din voturile românilor în spate nu poate fi luat aşa, examinat, legitimat sau nu, tolerat sau nu. Ceea ce Traian Băsescu şi oamenii săi au făcut prin instituţiile statului este un rău enorm.

"Ca europeni vom discuta la un moment dat şi bilanţul acestei Comisii. Ce a făcut această Comisie cu Europa în ultimii ani? Trebuie să vedem foarte clar care-s criteriile şi cine evaluează. Nu se poate la nesfârşit ca nişte funcţionari să jongleze cu imaginea unei ţări sau ca partizanatul ăsta să continue", a comentat Antonescu.

Citește și: