90 vizualizări 13 iul 2013

"Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a transmis omologului francez, Laurent Fabius, un mesaj de condoleanţe pentru  victimele accientului feroviar produs în apropiere de Paris, MAE precizând totodată că autorităţile franceze au confirmat că nu au fost victime de cetăţenie română în acest accident.

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a transmis omologului său francez, Laurent Fabius, în numele său şi al Ministerului Afacerilor Externe al României, un mesaj de condoleanţe pentru victimele accientului feroviar de la Bretigny-sur-Orge din apropiere de Paris. Ministrul Titus Corlatean a transmis, în aceste moment dificile, întreaga sa compasiune şi solidaritate familiilor victimelor şi şi-a exprimat speranţa pentru însănătoşirea şi recuperarea rapidă a celor răniţi", se arată în comunicatul remis sâmbătă de MAE.

Sursa citată menţionează că Ambasada României la Paris s-a aflat în legătură permenentă cu autorităţile franceze, care au confirmat că nu au fost victime de cetăţenie română în acest accident.

Preşedintele Traian Băsescu a transmis sâmbătă un mesaj omologului francez, Francois Hollande, ca urmare a gravului accident feroviar petrecut vineri seară în apropiere de Paris. "Am aflat cu profundă tristeţe vestea referitoare la gravul accident feroviar petrecut în apropiere de Paris. Sunt îndurerat pentru pierderile de vieţi omeneşti şi îmi exprim speranţa că operaţiunile de salvare a celor care au avut de suferit în această tragedie de proporţii vor avea un rezultat pozitiv. Doresc să transmit, în numele meu şi al poporului român, sincere sentimente de compasiune şi solidaritatea noastră în aceste momente dificile pentru dumneavoastră şi pentru familiile victimelor", arată preşedintele Băsescu în mesajul său, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Cel puţin şase persoane au murit, iar alte 30 au fost rănite în accidentul feroviar produs vineri în apropiere de Paris, conform unui bilanţ provizoriu anunţat de ministrul de Interne, Manuel Valls.

Trenul, care circula între Paris şi Limoges, avea la bord 370 de persoane. Deraierea s-a produs în gara din localitatea Brétigny-sur-Orge, la sud de Paris. Şase vagoane s-au desprins de restul garniturii şi au deraiat.

Douăsprezece persoane au fost grav rănite, iar nouă dintre acestea sunt în stare critică, relatează AFP.

Accidentul feroviar a fost cauzat probabil de o defecţiune produsă la un macaz, conform concluziilor preliminare ale anchetei, anunţate de SNCF.

Citește și: