Alexandru Costea
666 vizualizări 8 apr 2019

Deputatul USR Cătălin Drulă şi candidatul PLUS la europarlamentare Liviu Iolu au arătat, într-un video postat pe Facebook, că afişele Alianţei au fost vandalizate, fiind tăiate cu un cuţit. Aceştia anunţă că vor depune plângeri penale pentru a fi descoperiţi vinovaţii.C

„«Vrem o Românie fără penali şi fără hoţie». Acesta este mesajul care i-a scos din minţi şi noaptea trecută ca hoţii în Bucureşti ne-au distrus zeci de corturi, afişajele Alianţei 2020 USR-PLUS, pentru că asta ştiu să facă, pentru că sunt nişte hoţi şi nişte mafioţi. Vestea bună este că noi nu ne intimidăm. Noi punem corturi, ei le taie. Ei au Poşta Română la degetul mic. Nouă, Poşta Română ne-a refuzat pe motive inventate trimiterile, dar vestea bună e că noi nu ne lăsăm intimidaţi sub nicio formă. Noi avem voluntari, ei au cuţitari, asta e diferenţa”, a afirmat Cătălin Drulă, potrivit filmării postate pe reţeaua de socializare.

Liviu Iolu, candidat PLUS pe lista Alianţei pentru alegerile europarlamentare, a afirmat că membrii formaţiunii politice lucrează la plângeri penale care vor fi depuse pentru ca cei vinovaţi de vandalism să fie descoperiţi.

„Sper să nu fie un început de campanie violentă, pentru că aşa pare, o acţiune coordonată de vandalizare şi distrugere a corturilor Alianţei în Bucureşti. (...) Vom depune plângeri penale. În acest moment, colegii noştri lucrează chiar la depunerea plângerilor penale, pentru a găsi vinovaţii. Şi sperăm să nu fie din partidele concurente, pentru că dacă cei care au vandalizat aceste corturi fac parte din partidele competitoare, în acel moment este clar că va fi o campanie electorală groaznică, violentă şi o campanie electorală în care noi nu ne vom putea apărat şansele decât împreună cu toţi voluntarii, susţinătorii noştri şi cu toţi membrii de partid”, spune Liviu Iolu.

Unul din corturile vandalizate a fost prezentat într-un video de pe Facebook, acesta fiind situat pe bulevardul Mircea Eliade din Capitală, în apropierea parcului Herăstrău.

Cioloş: Noaptea, ca hoţii, ne-au distrus corturile din Bucureşti

„Noaptea, ca hoţii, ne-au distrus corturile din Bucureşti şi mai multe prisme cu afişajul Alianţei 2020 USR PLUS. A fost o operaţiune coordonată de vandalizare a corturilor şi panourilor Alianţei.

Ne luptăm în aceste alegeri cu un adversar care are de zeci de ori mai multe resurse. Noi compensăm prin muncă, entuziasm, profesionalism, calitatea candidaţilor şi a ideilor propuse, compensăm prin foarte mult voluntariat şi prin donaţii de la cei care ne susţin.

Cu cât Alianţa creşte, cu cât mesajul nostru ajunge mai departe şi la mai mulţi cetăţeni, cu atât le e mai frică de noi şi vor să ne oprească prin cele mai murdare metode. Aşa sunt ei, o mafie de hoţi care distrug totul în jur. Noi punem corturi şi ei ni le taie. Noi lucrăm cu voluntari, ei lucrează cu cuţitari.

E o luptă murdară în care noi toţi trebuie să ne punem resursele la comun în aşa fel încât să ajungem să luptăm de la egal la egal”, a scris Dacian Cioloş pe Facebook.

Lista Alianţei USR-PLUS numără în total 43 de candidaţi. Pe primul loc la alegerile europene este fostul premier Dacian Cioloş.

Configuraţia celor înscrişi în competiţia pentru un mandat în Parlamentul European este următoarea: 1. Dacian Cioloş, preşedintele PLUS, 2. Cristian Ghinea (USR), 3. Dragoş Pîslaru (PLUS), 4. Clotilde Armand (USR), 5. Dragoş Tudorache (PLUS). 6. Nicolae Ştefănuţă (USR), 7. Vlad Botoş (USR), 8. Ramona Strugariu (PLUS), 9. Vlad Gheorghe (USR), 10. Alin Mituţă (PLUS), 11. Anamaria Naomi Reniuţ (PLUS), 12. Valeriu Nicolae (PLUS), 13. Oana Ţoiu (PLUS), 14. Radu Ghelmez (USR), 15. Liviu Iolu (PLUS).

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare începe în 27 aprilie şi se încheie în 25 mai, la ora 7.00. Alegerile pentru PE au loc pe 26 mai.

Citește și: