Cristian ANDREI
1614 vizualizări 6 iul 2012

Preşedintele PNL, Crin Antonescu a anunţat de la tribuna Parlamentului că se va retrage definitiv din politică dacă preşedintele nu va demis după referendumul popular.

„Drumurile mele şi ale dvs domnule preşedinte, oriunde v-aţi afla, se despart. Ne cam despărţim. Dacă nu veţi fi demis la referendum eu, Crin Antonescu, mă retrag definitiv din viaţa politică”, a spus liderul PNL.

El a precizat că nu se dă nicio lovitură de stat, nu se atacă nicio instituţie, nu se pune în paranteză „nicio literă a Constituţiei”.

„Traian Băsescu şi camarila lui politică au transformat ilegal şi neconstituţional România într-un regim prezidenţial de facto. Un regim prezidenţial poate fi încă un regim democratic. Domnul Traian Băsescu, susţinătorii săi politici, din alte instituţii au încercat să transforme România într-un regim unipersonal şi discreţionar”, a precizat Antonescu.

Liberalul a subliniat că vorbele şi declaraţiile preşedintelui înseamnă „fapte”.

„Preşedintele a dat ordine directe şi în mod public unor instituţii care nu i-au fost subordonate. Căror instituţii: tuturor. Domnule preşedinte Băsescu dorim să vă suspendăm astăzi printr-un act perfect constituţional, democratic. De fapt dvs v-aţi autosuspendat de mult din funcţia de preşedinte al Românie, iar marea eroare pe care aţi comis-o, iar marele păcat instituţional faţă de cetăţeni este că aţi lăsat această ţară fără preşedinte. Constituţia României dă dreptul să-şi aleagă un preşedinte pentru ca acesta să fie garant, moderator şi preşedinte al tuturor”, a spus Antonescu.

Potrivit acestuia, preşedintele s-a transformat în singura putere a acestui stat „s-a considerat statul însăşi.

Ne acuzaţi că vrem să-l suspendăm pe preşedinte pentru că ne temem de o justiţie independentă, de ce m-aş teme eu, de ce s-ar teme Victor Ponta. Nu eu şi alţi parlamentari avem dosare închise şi suspendate de justiţie, ci Traian Băsescu”, a adăugat liderul PNL.

Citește și: