Sorina Ionaşc
4119 vizualizări 6 dec 2013

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, nu consideră că intrarea în Schengen este un obiectiv prioritar pentru România, spunând că se poate trăi şi fără acest lucru. Mai mult, liderul liberal a întărit faptul că România a îndeplinit toate condiţiile necesare pentru aderarea la spaţiul Schengen.

"Este un proiect curent al diplomaţiei româneşti, al tuturor guvernelor din ultima perioadă. Noi condiţiile pentru admiterea în Shengen le-am îndeplinit cu brio de multă vreme. Se poate trăi şi fără Schengen. Pierderile sunt reciproce, nu înţeleg de ce până la urmă interese economice ale unor firme din ţările respective sunt prejudiciate doar dintr-o falsă problemă electorală. Alegătorii de acolo sunt păcăliţi. Cetăţenii români sau bulgari nu pot fi împiedicaţi să facă tot ceea ce doresc şi acum în limitele regulilor UE, singurii afectaţi sunt unii actori economici. Schengen rămâne un obiectiv, dar nu un obiectiv major, nu poate fi o tema de naţiune, ci un subiect de agendă”, a declarat Antonescu, la Realitatea Tv.

Totodată, preşedintele liberal a criticat poziţia Olandei, Germaniei şi Franţei, care s-au împotrivit în mai multe rânduri intrării României în Schengen, ”din motive electorale”.

”Ar trebui să ni se spună sincer că e vorba de campanie electorală internă. Franţa, Germania, Olanda, să nu mai invoce MCV, să nu mai inventăm. Cele care nu aveau alegeri spuneau că România nu a începlinit criteriile, care aveau alegeri făceau cu rândul, Olanda, Germania, Franţa. Să se dea o explicaţie cinstită”, a mai spus Antonescu.

 

Citește și: