36 vizualizări 9 nov 2010

Preşedintele PNL, Crin Antonescu a declarat, marţi, că preşedintele Traian Băsescu este un om politic slab, în ciuda aerului pe care îl afişează, menţionând că soluţiile pentru ieşirea din criză nu pot fi găsite cu acesta, ci printr-o consultare între partidele parlamentare.

"Domnul preşedinte a vorbit azi în semiparlament din nou despre interesul naţional, despre normalitate şi despre dificultăţile prin care trece România. Într-adevăr România se află într-o situaţie grea şi fiecare partid politic are obligaţia de a căuta formule prin care să punem capăt acestei stări de lucruri. În legătură cu interesul naţional avem evident un alt înţeles decât domnul Băsescu care confundă în mod repetat şi foarte grav interesul naţional cu interesul politic personal al domniei sale şi al camarilei care îl înconjoară, şi al PDl pe care-l conduce", a spus Antonescu.

El a ţinut să sublinieze faptul că, în ciuda aerului pe care-l afişează, "Traian Băsescu e un om politic slab care numai controlează nimic în afare eventual de conducerile serviciilor speciale, e un om politic care numai controlează nici propriul partid, nici propria majoritate, după cum s-a văzut în repetate rânduri foarte clar".

"De aceea nu de la Traian Băsescu şi nu împreună cu Traian Băsescu se pot găsi soluţiile şi răspunsurile pentru criza românească şi că, vrem nu vrem, că ne iubim sau nu, de la partidele politice parlamentare care prin votul cetăţenilor îi reprezintă astăzi pe aceştia în Parlament. Credem că e neapărat necesar ca reprezentanţii acestor partide să ne aşezăm la masă şi să discutăm cu toată seriozitatea şi responsabilitatea care sunt marile probleme ale României şi să găsim răspunsurile care se pot da", a spus liderul PNL.

El a menţionat că a vorbit şi săptămâna trecută despre un astfel de demers prin care liberalii să invite celelalte partide la consultări ţinând să precizeze că nu a făcut acest gest ca să îl substituie pe Traian Băsescu ci pentru că este convins că este nevoie de un dialog serios.

În plus Antonescu a ţinut să precizeze că atunci când spune partide parlamentare se referă la PNL, PSD, PDL, UDMR, minorităţi şi nu la "făcătura zisă UNPR".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, în plenul Camerelor reunite, că propune forţelor politice un moratoriu pentru deblocarea activităţii Parlamentului, el precizând că sunt necesare acţiuni ferme şi consecvente la nivelul Guvernului şi Legislativului în următoarele 30-45 de zile. (Mediafax, Nicoleta Nicolae, nicoleta.nicolae@mediafax.ro)

Citește și: