15 vizualizări 16 iun 2010

Într-o postare pe blogul personal, europarlamentarul PD-L Cristian Preda susţine că "s-a înşelat cine şi-a închipuit că Guvernul ar putea să cadă în contextul în care nu există nici o alternativă articulată la planul de austeritate, nici o formulă credibilă de coaliţie, care să înlocuiască înţelegerea actuală dintre PDL şi UDMR".

"Mă gândesc, în primul rând, la Teo Trandafir, pe care atât eu, cât şi Romeo Raicu am susţinut-o în campania din colegiul 19", adaugă Preda, precizând că anumiţi colegi de la PDL au făcut un "calcul eronat".

După părerea lui Preda, preşedintele Băsescu a obţinut o victorie marţi, nu premierul Boc.

"Votul de astăzi este o victorie a lui Traian Băsescu, nu şi a lui Emil Boc. De ce? Pur şi simplu pentru că guvernul a avut mai puţine voturi în favoarea sa decât împotrivă. Guvernul nu a căzut, dar s-ar fi putut spune că a câştigat doar dacă ar fi adunat mai multe voturi "pro" decât "contra"." În schimb, Preşedintele a câştigat. Susţinerea acordului cu FMI - din care Traian Băsescu şi-a făcut o cauză - nu a putut fi împiedicată de voinţa parlamentară. După ce regimul a înclinat spre parlamentarizare, acum se îndreaptă spre prezidenţializare", încheie Preda.

Citește și: