Gandul
1346 vizualizări 8 dec 2019

„Supraaciza (la carburant, care a fost eliminată - n.r.)? Bucuria PSD-ului că face asta PNL acum. Îşi fac, automat, o gaură în buget. Şi sunt şanse mari ca preţul la pompă să nu scadă semnificativ în urma acestei ştergeri a supraaccizei. Eu ştiu asta demult. Am greşit odată, cu vreo 20 de ani în urmă, pe vremea guvernului Ciorbea. Atunci s-a făcut prima dată asta. Au crescut preţul la benzină şi sperau să scadă consumul. N-a scăzut cu niciun litru. Acum speranţa este să crească consumul şi să vină veniturile. Nu ştiu dacă o să vină. Deci, nu e o realizare asta, deocamdată. Nu vedem ceva palpabil. În schimb, vedem greşeli peste greşeli, politice în special, ale guvernului Orban”, a declarat CTP, la Digi24.

„Dl ministru Predoiu a pus din nou pe tavă PSD-ului un gol, că tot vorbirăm de handbal. A venit cu declaraţia aceea, de mare înţelept jurist, din care toată lumea a înţeles că nu se poate abroga (recursul compensatoriu- n.r.), sunt complicaţii şi efecte colaterale care pot fi mult mai severe, nuuu, avem cu CEDO, cu probleme... A făcut declaraţia, PSD a simţit imediat oportunitatea şi a năvălit cu proiectul în Parlament şi în felul ăsta PNL-ul a fost pus în defensivă - uite că ei au spus că nu se poate - şi PSD-ul a venit în faţă şi a spus: Ba se poate! Noi vrem! Şi în felul ăsta PSD s-a scos la vopsea. Deci, aceşti autori morali ai crimelor din ultimii doi ani de când s-a aplicat legea recursului compensatoriu - care sunt PSD-ul, conducerea PSD-ului şi cei care au votat legea în Parlament - s-au scos acum ca imagine mulţumită inteligenţei dlui Predoiu, care s-a trezit vorbind. Iată o primă „realizare” a guvernului Orban”, a spus gazetarul.

„Lui Tudorel Toader, cu puterile conferite de această legea modificată în privinţa numirii procurorilor-şefi, i se fâlfâia de CSM. Nici n-a aşteptat avizul consultativ al CSM, a dat drumul la opţiunea lui mai departe, puţin i-a păsat, îi desconsidera pur şi simplu”, a reamintit Cristian Tudor Popescu. „Recomandarea normală a MCV a fost de bun-simţ: de ce se mai cere aviz CSM, ca să emită pe banii statului o concluzie care era aruncată apoi la coş, nici măcar nu se uită la ea ministrul de resort? Să n-o mai ceară, atunci! MCV-ul a recomandat, dimpotrivă, ca rolul CSM să crească, să nu se mai poată trece peste părerea breslei. Dl. Predoiu se face că uită treaba asta. Ce mesaj transmite alegătorilor dl. Predoiu, tuturor celor care au ieşit în stradă atunci, „Jos mâinile de pe justiţie”, sute de mii de oameni care au îngheţat în stradă ore în şir? Din nou, o chestiune politică şi aici, din nou pierzătoare pentru PNL”, a încheiat acesta.


 

Citește și: