34295 vizualizări 29 ian 2015

Editorialistul gândul, Cristian Tudor Popescu, a comentat, joi, în cadrul unei ediţii speciale Gândul LIVE, reţinerea lui Adrian Videanu, de către procurorii DNA, în cel de-al doilea dosar de corupţie al fostului procuror-şef al DIICOT, Alina Bica.

„Oare comit un păcat dacă spun că m-am bucurat? M-am bucurat să îl văd pe acest individ, a cărui imagine de pe plaja de la Monte Carlo, unde bătea o tablă revărsându-şi burţile, împreună cu alţi şmecheri de mari dimensiuni, şi după aceea explica, în momentul în care îl întrebau jurnaliştii în legătură cu castelul pe care l-a construit la Snagov şi spunea că şi-a făcut o casă ca tot omul. Această bătaie de joc, această sfidare a cetăţenilor din ţara asta de către indivizi ca Videanu mă face pe mine - sunt şi eu un cetăţean - că este întrebat de sănătate la Rahova. S-au umflat de milioane de euro privindu-ne pe toţi de sus, spunându-ne că sunt deştepţi, capitalişti... Uite că a venit vremea să vedem cum se făceau aceste milioane. Încerc vag un sentiment de bucurie”, a spus editorialistul Gândul.

Liderul PNL este acuzat de complicitate la abuz în serviciu. Videanu a fost audiat la DNA în cursul acestei după amieze şi se află în arest.

În privinţa audierii Elenei Udrea, Cristian Tudor Popescu a spus că „Era firesc ca dna Udrea să ajungă la DNA, având în vedere în centrul cărei reţele de corupţie se află: la stânga, dna Bica, la dreapta, dl Cocoş, de care a ţinut să se delimiteze în redacţia gândul” (VEZI AICI DECLARAŢIILE ELENEI UDREA).

Întrebat dacă acest scandal îi va afecta cariera politică şefei PMP, editorialistul gândul a răspuns: „Doamna Udrea nici nu a avut o carieră politică. Dna Udrea a fost pompată în politică de nişte indivizi: de către dnul Stolojan, dl Cocoş şi, bineînţeles, de marele ei mentor şi sfătuitor, dl Băsescu, care a protejat-o în peisajul politic, a favorizat-o din funcţia lui de şef al statului, timp de 10 ani. Cariera ei politică a fost cea din imaginea în care sărea cu paraşuta şi o ţinea instructorul în braţe - ea nu a sărit, de fapt, cu paraşuta. Aceasta este imaginea carierei politice a Elenei Udrea”.


UPDATE 20:13 CTP: „Era firesc ca dna Udrea să ajungă la DNA, având în vedere în centrul cărei reţele de corupţie se află: la stânga, dna Bica, la dreapta, dl Cocoş, de care a ţinut să se delimiteze în redacţia gândul. (n.red. Întrebat de gândul dacă anchetarea sa de către DNA îi afectează cariera politică:) Doamna Udrea nici nu a avut o carieră politică. Dna Udrea a fost pompată în politică de nişte indivizi: de către dnul Stolojan, dl Cocoş şi, bineînţeles, de marele ei mentor şi sfătuitor, dl Băsescu, care a protejat-o în peisajul politic, a favorizat-o din funcţia lui de şef al statului, timp de 10 ani. Cariera ei politică a fost cea din imaginea în care sărea cu paraşuta şi o ţinea instructorul în braţe - ea nu a sărit, de fapt, cu paraşuta. Aceasta este imaginea carierei politice a Elenei Udrea”.

UPDATE 20:11 CTP: „Continuă operaţiunea asta de extirpare a tumorilor din ţesutul social, administrativ, politic românesc. Observ că, de fapt, corupţia nu scade, ea creşte proporţional cu reţinerile, arestările. Probabil că şi puşcăria face parte din scenariu pentru ei. Chestiunea esenţială mi se pare observaţia Comisiei Europene din raportul MCV privind recuperarea şi confiscarea”.

UPDATE 20:05 CTP: „Da, fireşte că este o lovitură (pentru PNL, n.red.). Nu se poate uita că dl. Videanu este de 20 de ani în PD, este un apropiat al dlui Blaga, imaginea sa este lipită de PD, acum parte din PNL. Ce mă interesează pe mine în calitate de cetăţean este ceva ce m-ar face să fiu şi mai bucuros decât sunt în seara asta, şi anume să i se confişte dlui Videanu averile sale nemăsurate. Deficienţa pe care a reproşat-o CE în raportul pe Justiţiei României este rata scăzută de recuperare a prejudiciilor şi aplicarea rară a confiscării extinse. Bucuria asta că dl Videanu vizitează Rahva este vagă şi va dispărea, dar dacă i se confiscă milioanele alea şi îşi demonstrează inteligenţa capitalistă, încercând să trăiască şi el, ca tot cetăţeanul, dintr-un salariu... Dacă i se iau banii mulţi, e un pas înainte pentru a se face în ţara asta şi dreptate, şi justiţie. Faptul că sunt luaţi dl Videanu şi dna Udrea la întrebări la DNA mă face să mă gândesc la breslaşi de-ai noştri, care îmi tot strigau când spunea, că „DNA-ul poate să acţioneze fără comandă politică în toate direcţiil”. Uite că nu e nicio comandă - nici a lui Băsescu, nici a PDL. Sunt luate aceste „simboluri” precum dna Udrea şi dl Videanu. Credeţi că îi plânge cineva de milă dlui Videanu că mănâncă o ciorbă de linte la Rahova azi?”.

UPDATE 20:02 CTP: „Oare comit un păcat dacă spun că m-am bucurat? M-am bucurat să îl văd pe acest individ, a cărui imagine de pe plaja de la Monte Carlo, unde bătea o tablă revărsându-şi burţile, împreună cu alţi şmecheri de mari dimensiuni, şi după aceea explica, în momentul în care îl întrebau jurnaliştii în legătură cu castelul pe care l-a construit la Snagov şi spunea că şi-a făcut o casă ca tot omul. Această bătaie de joc, această sfidare a cetăţenilor din ţara asta de către indivizi ca Videanu mă face pe mine - sunt şi eu un cetăţean - că este întrebat de sănătate la Rahova. S-au umflat de milioane de euro privindu-ne pe toţi de sus, spunându-ne că sunt deştepţi, capitalişti... Uite că a venit vremea să vedem cum se făceau aceste milioane. Încerc vag un sentiment de bucurie”.

Citește și: