Andrei Luca POPESCU
1025 vizualizări 28 nov 2013

Deputatul liberal de Botoşani Verginel Gireadă, condamnat la 3 ani cu suspendare pentru abuz în serviciu pe vremea când era primar, posesor de diplomă de Bacalaureat de la vârsta de 40 de ani, consideră că Forumul China-Europa de Est desfăşurat la Bucureşti reprezintă o salvare a sectorului agricol românesc, prin faptul că exporturile către China vor creşte negreşit. „Automat”, după cum declară Gireadă, într-un comunicat de presă. De asemenea, vizita oficialilor chinezi la Bucureşti i-a făcut în sfârşit pe parlamentari să se simtă „utili”.

“Noi, ca parlamentari, după aceste zile de discuţii, ne simţim într-adevăr utili. Eu mă simt util acum, când pot să le spun oamenilor din teritoriu că nu va mai munci nimeni pe nimica toată, nici în agricultură, nici în domeniul creşterii animalelor! Se va face export de animale şi carne şi, automat va creşte şi cererea de cereale, automat vor creşte şi preţurile pentru produsele agricole”, declară Verginel Gireadă într-un comunicat de presă.

Gireadă estimează că acest miracol pentru agricultorii şi crescătorii de animale români nu se va realiza chiar de la anul, dar cu siguranţă din 2015.

”Statele din Europa Centrală şi de Est dispun de produse din carne, lapte şi băuturi alcoolice de înaltă calitate, iar procesul de urbanizare din China va conduce în mod cert la sporirea cererii pentru carne de vită, oaie, brânzeturi, vinuri, etc. Europa Centrală şi de Est va deveni, astfel, o importantă sursă a importului de produse agricole pentru China. Altfel spus, comerţul reciproc cu produse agricole va creşte la un nou nivel cantitativ”, îşi explică Gireadă raţionamentul privind China.

Fost mecanic şi patron de firmă agricolă, Gireadă a ajuns primar în comuna sa natală, Mihai Eminescu din Botoşani. Din 2013, la 44 de ani, Verginel Gireadă este student la Ştiinţe Politice, la Universitatea Petre Andrei din Iaşi.

Citește și: