Alina Matis
56212 vizualizări 1 iul 2014

Şeful misiunii diplomatice americane în România, Duane Butcher, laudă, într-un interviu pentru Ştirile ProTV, „eroismul celor care luptă împotriva corupţiei” din ţara noastră. De asemenea, Butcher descrie drept „extraordinare” progresele făcute anul acesta în acest domeniu.

„Sunt extrem de impresionat de eroismul celor care luptă împotriva corupţiei, câteodată în condiţii extrem de dificile. În special în contextul unora dintre atacurile de presă împotriva celor care îşi fac treaba şi se luptă pentru România”, a declarat Duane Butcher.

Deşi reţinut, Butcher a vorbit pentru prima dată şi despre scandalul în care este implicat Mircea Băsescu, fratele preşedintelui României: „Nu comentăm cazuri anume. Vă pot spune însă că acest caz întăreşte independenţa procurorilor şi a sistemului judiciar. Arată că, în această ţară, oamenii sunt egali în faţa legii şi că nici măcar legăturile de familie la cel mai înalt nivel nu vor proteja pe cineva care a comis o infracţiune”, a spus oficialul SUA, atent la limitele limbajului diplomatic.

Cât despre criza din regiune, Butcher a afirmat că România poate ţine piept Rusiei mai bine decât multe alte ţări din această parte a continentului: „Nu putem ignora influenţa Rusiei, dar luând în calcul ce se întâmplă în regiune, sunt foarte puţine ţări mai pregătite ca România să facă faţă influenţei Rusiei”, a mai declarat oficialul american, în interviul citat.

 

Citește și: