Cristian ANDREI
4130 vizualizări 10 iul 2012

Imediat după aflarea deciziei Curţii Constituţionale privind legea referendumului prin care este demis preşedinte Traian Băsescu, juriştii PSD din Parlament, Florin Iordache şi Toni Greblă, au declarat că listele electorale trebuie actualizate pentru a se scădea numărul celor prezenţi. Astfel, demiterea preşedintelui Băsescu ar putea fi mai uşor de realizat.

“Deciziile Curţii Constituţionale trebuie respectate, este în concordanţă cu iniţiativa PSD şi PNL care a fost atacată la Curtea Constituţională. Este o decizie normală. După publicare hotărârii în Monitorul Oficial, Parlamentul se conformează. USL dacă vrea să-l demită pe Băsescu trebuie să scoată lumea la vot. Listele electorale trebuie actualizate, Internele şi cu Statistica trebuie să se ocupe de acest lucru”, a declarat pentru gândul deputatul PSD,

Preşedintele Comisiei Juridice din Senat, Toni Greblă, a precizat că Autoritatea Electorală Permanentă şi autorităţile locale trebuie să actualizeze şi perieze listele electorale. Potrivit acestuia, actualizarea poate scădea cu două milioane numărul celor prezenţi pe listele electorale.

“Termenul de o săptămână este rezonabil pentru actualizarea listelor electorale. Fiecare localitate are la secundă numărul populaţiei, orice nou născut este înregistrat şi băgat în baza de date, orice deces este operat ca atare în baza de date a unei primării. Să oblige AEP şi autorităţile locale şi alte instituţii să actualizeze listele electorale. Guvernul va modifica Ordonanţa de Urgenţă pentru a o pune în acord cu decizia Curţii Constituţionale. Autorităţile electorale trebuie să actualizeze riguros listele electorale, periem listele electorale în fiecare judeţ. Va ieşi probabil acelaşi număr ca la recensământul din 2011”, a spus Toni Greblă, preşedintele Comisiei Juridice din Senat.

Citește și: