Cristina ANDREI
3569 vizualizări 23 apr 2016

Dacă în anii anteriori evenimentele culturale organizate la Timişoara în timpul verii se întindeau din luna mai şi până în septembrie, în anul electoral 2016, calendarul s-a modificat radical, foarte multe dintre spectacole fiind aglomerate în perioada din preajma alegerilor locale.

Doar în acest sfârşit de săptămână la Timişoara se vor sărbători, în acelaşi timp, Zilele Cartierului Cetate, Festivalul Timfloralis şi Ziua Tinerilor, instituită recent de primarul Nicolae Robu alături de Ziua Majoratului, Ziua Studenţilor şi Ziua Vârstnicilor, toate evenimente finanţate prin Agenda Culturală a Casei de Cultură, deci cu bani de la bugetul local, scrie pressalert.ro.

În plus, şi un festival de rock consacrat la nivel naţional şi-a modificat data, fiind mutat pe 13 mai, adică la o săptămână după startul campaniei electorale. Întrebat despre aceste schimbări neaşteptate, actualul primar Nicolae Robu care va candida în vară pentru un nou mandat, a declarat că „nu acum s-a stabilit”.

„Evenimentele cultural-artistice dedicate preponderent tinerilor este firesc să se desfăşoare în perioada în care tinerii sunt în oraş şi în care vreme este preponderent bună. Evident că garanţie nu ai, ţineţi minte ce am păţit la JazzTM când a plouat la început de iulie acum doi ani, dar evident că te bazezi pe datele statistice”, a comentat Robu.

În sprijinul afirmaţiilor sale, acesta a venit şi cu exemple şi cifre concrete, arătând că la început de vară e mult mai probabil să fie vreme bună şi că studenţii din Timişoara sunt încă în oraş, spre deosebire de mijlocul verii, când e concediu şi cei din provincie sunt plecaţi pe la casele lor.

„Să nu uităm că în Timişoara avem peste 50.000 de studenţi dintre care peste 60% sunt din afara Timişoarei. Nu am date la zi în această privinţă, dar aşa stau datele de obicei. Dacă punem în mijlocul verii când lumea e în concediu când studenţii sunt plecaţi din Timişoara nu am făcut nimic. Aceste evenimente trebuie planificate ca studenţii să se bucure de ele la fel şi cetăţenii Timişoarei fiind aici. Drept urmare, nu avem o marjă foarte largă de timp în care se potriveşte să programăm astfel de evenimente”, a motivat primarul.


 

Citește și: